Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Poligon nr. 4 - Poligon nr. 4

Które piosenki podobają Ci się najbardziej:
Friday 13th
1%
 1%  [ 1 ]
Obóz pracy
6%
 6%  [ 5 ]
Bohater dnia codziennego
8%
 8%  [ 7 ]
Poligon nr. 4
4%
 4%  [ 4 ]
Underdog
13%
 13%  [ 11 ]
Die hard
8%
 8%  [ 7 ]
Wygnanie
6%
 6%  [ 5 ]
Odrzut
3%
 3%  [ 3 ]
Dystans
6%
 6%  [ 5 ]
70
7%
 7%  [ 6 ]
...
7%
 7%  [ 6 ]
Rozwidlenie
4%
 4%  [ 4 ]
Lądowanie w Normandii
12%
 12%  [ 10 ]
Vs.
9%
 9%  [ 8 ]
Głosowań: 20
Wszystkich Głosów: 82

Autor Wiadomość
Susbiria 
KANGUR

Wysłany: 2011-05-30, 00:01   Poligon nr. 4 - Poligon nr. 4

Realizacja perkusji: JAMik & przyjaciele
Realizacja basu: Mariusz Kumala
Realizacja reszty plus miks i master: Slabo Janowski

Yodam: muzyka, aranżacje i bas
JAMik: muzyka, aranżacje, teksty, wokal, gitara, waltornia, fortepian oraz perkusja

Dzisiaj długo oczekiwana premiera debiutanckiego albumu zespołu POLIGON NR. 4!

W tym temacie możemy pogadać o albumie, naszych wrażeniach, wymienić się spostrzeżeniami odnośnie wszystkiego, co wiąże się z płytą :) Ja Swoje zamieszczę jak tylko zdobędę ten album.

PS JAMik, popraw jak gdzieś coś pokręciłam, albo jak czegoś nie dodałam :)
PS2 JAMik dodał nie wiele ;-) Dzięki!

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-05-30, 00:13   

Wypada nam po raz kolejny podziękować za zainteresowanie i...

No to były długie 3 lata pracy nad tą płytą,bo zaczęliśmy od okładki,potem przyszła reszta i tyle ;)

Nie będziemy pisali recenzji naszego albumu,ale zagłosujemy,a przynajmniej ja...w sumie słuchałem tego tyle,że mam wybór klarowny.Jeszcze raz wielkie dzięki i jesteśmy ciekawi państwa opinii po przesłuchaniu wszystkiego!
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Breed
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-30, 00:23   

Z promo najbardziej podobało mi się bohater dnia codziennego i rozwidlenie.

vitamin 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-05-30, 10:03   

Wygnanie, Obóz Pracy i Underdog. ;-)

shiza 

Wysłany: 2011-05-30, 18:30   

Zdecydowanie Underdog, ... oraz Lądowanie w Normandii ale to po przesłuchaniu promo. Współczuję moim sąsiadom bo w momencie gdy posiądę Waszą płytę będą katowani 24 na dobę Poligonem :-P

SickOfLifee 
Rain When I Die

Wysłany: 2011-05-30, 20:35   

Z tych, które słyszałam, to ubóstwiam "70" i "Lądowania w Normandii". Gdy raczę w końcu zamówić płytkę i ta dojdzie, to może przerzucę się na coś innego. :D

Last.fm | Filmweb

KamilKiwi 

Wysłany: 2011-05-31, 19:53   

Dzisiaj dostałem ją w swoje łapy.

Ksiażeczka rzeczywiście wydrukowana pożądnie. Cały album dobry jakościowo.

Co do piosenek, podobają mi się wszystkie, najbardziej "Underdog", "70", mniej "..." .

Bardzo punkowo, przynajmniej na początku.

Rozwidlenie ma fajną partię, nie wiem jak to nazwać, podobna jest w The Man Who Sold The World, dobra piosenka.

Lądowanie w Normandii, intro inspirowane Fecal Matter? :p

V.S. się wyróżnia, troche mi się z Alicami kojarzy.

Ogólnie dobra muzyka, dobre wykonanie, czekam na jakieś wieści o koncertach w Warszawie i okolicach.

Ciekawe jak brzmicie na żywo. ;-)

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-05-31, 19:57   

1 zadowolony klient :roll:

Gdzie dorwałeś nasz album jak można zapytać?
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

KamilKiwi 

Wysłany: 2011-05-31, 19:58   

Zamówiłem przed premierą w merlinie, nie chciało mi się czekać aż SPR zacznie dystrybucję u siebie.

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2011-05-31, 20:17   

KamilKiwi napisał/a:
troche mi się z Alicami kojarzy.

naprawdę tylko trochę? :P

swapper 

Wysłany: 2011-05-31, 21:41   

:)

KamilKiwi 

Wysłany: 2011-05-31, 21:49   

wieczór napisał/a:
KamilKiwi napisał/a:
troche mi się z Alicami kojarzy.

naprawdę tylko trochę? :P

trońkę :p

JAMik, jaka niespodzianka?

Ja chce niespodziankę. :118:

Susbiria 
KANGUR

Wysłany: 2011-06-02, 15:45   

Głosować, już zagłosowałam, czas teraz na moją krótką recenzję. Wielu z nas za tą płytą czekało już całkiem sporo czasu, zniecierpliwieni i ciekawi wyników pracy. Ja wczoraj dołączyłam do grona szczęśliwców, którzy JUŻ mają album :) Wrażenia wzrokowe? Bardzo dobra jakość okładki, książeczki i ogólnie wszelakich nadruków. Okładkę widzieliśmy już wszyscy sporo czasu temu, a reszta, utrzymana w tym samym (bardzo dobrym według mnie) stylu. Ale nie po to ma się płytę by na nią patrzeć, nie? A więc odpalam:

Friday 13th - dobre intro, klimatyczne, w ciekawy sposób wprowadza nas w to, co nas dopiero czeka - punkowo-grungową energię :)

Obóz pracy - nie wiem jak Wam, mi bardzo mocno zalatuję... Armią :) Ale to dobrze, Armia przecież jest świetna. Charakterystyczny wokal JAMika jeszcze dodał tej piosence fajny, punkowy klimat. Szczerze - można do tego niezłe pogo rozkręcić :)

Bohater dnia codziennego - Gdy tylko usłyszałam waltornię, pierwsze skojarzenie - Kult. Ale bez przesady, piosenka jest świetna, Poligonowa, no i tekst zdający egzamin na 5+ :)

Poligon nr.4 - Pierwszy wers („Porażka i upadek rodzą siłę, aby powstać“) już są mega, generalnie cała piosenka (jeśli o tekst chodzi) jest świetna. Jeżeli natomiast o samą muzykę chodzi, nie potrafię tego skomentować inaczej niż poprzez zwykłe „wow“. Mocny, dobry, brudny riff. To jest to :)

Underdog - Nie wiem co, ale od samego początku ta piosenka ma w sobie coś takiego, że nie potrafię sobie odmówić przesłuchania jej do końca. Jedna z moich ulubionych piosenek na tym albumie :)

Die Hard - Chyba najmniej doceniona piosenka. Pomimo tego, że była na promo, to mało ludzi „jara się“ nią. A szkoda, warto wsłuchać się w tekst bo jest strasznie dobry, muzyka zresztą też :)

Wygnanie - Strasznie wkręcająca piosenka, podoba mi się już sam riff... Tekst już jest tematem na osobną dyskusję, bo jest bardzo, ale to bardzo dobry :) Nie potrafię się opanować przed wciskaniem przycisku „jeszcze raz“ przy tej piosence :)

Odrzut - Trudno mi cokolwiek napisać o tej piosence, po prostu gdy pierwszy raz ją usłyszałam to mnie ogólnie rzecz biorąc zatkało. Mocne, dobre, prawdziwe... Tego mi brakowało :)

Dystans - Na początku nie byłam dość przekonana do tej piosenki, ale nie ukrywam, że zaskoczyło mnie to co „wydarzyło się“ po 3:40 w tej piosence. Fragment punkowy, no nie powiem, że nie - strasznie mi się podoba. Mówiąc językiem moich rówieśników „jaram się tą piosenką“ :)

70 - To była jedna z najlepszych piosenek na promo, według mnie. Najlepszym komentarzem będzie brak komentarza, mogłabym w przypadku tej piosenki powiedzieć dwa lub trzy słowa za dużo, a tu nie ma co gadać... muzyka sama się broni ;)

... - Jestem zauroczona tą piosenką. Po wczoraj wiem jedno: ta piosenka słuchana podczas ulewy to jest coś, co pozwala myśleć, zastanowić się nad swoim życiem... Brawo, według mnie, ta piosenka to numer jeden na tym albumie.

Rozwidlenie - Na początku trochę się zdziwiłam delikatną zmianą tekstu (porównując do tej wersji demo). Generalnie piosenka bardzo, bardzo dobra, z świetnym tekstem... Co tu się dużo rozpisywać, po prostu - kolejna, świetna piosenka :)

Lądowanie w Normandii - No cóż, ta piosenka „nieco“ wybija się spośród reszty, ma nieco inny klimat, przynajmniej ja tak czuję, być może, że się nie znam :) Ale to, że się wybija nie znaczy, że jest zła. Wręcz przeciwnie. Dobre to :)

Vs. - No i deser. Chyba najlepsze zakończenie albumu jakie mogło być :)

Podsumowując: jakość bardzo dobra, materiał genialny, teksty świetne, muzyka wkręcająca, głos nieziemski. Nie, że komuś schlebiam, ale ta płyta stała się jedną z moich ulubionych.
Gratuluję chłopaki, to jest GENIALNE :)

Breed
[Usunięty]

Wysłany: 2011-06-02, 18:51   

Oboz pracy podobny do die harda troche ale nie przesluchalem calego.

Breed
[Usunięty]

Wysłany: 2011-06-04, 14:58   

Friday 13th - Sluchajac tego na sluchawkach odpowienio glosno dostaje dreszczy swietne intro.
Oboz Pracy - Dobra punkowa piosenka. Taka pogowa z fajnym tekstem.
Bohater dnia codziennego - Moj faworyt na plycie. Taka KULTowa przez waltornie z wysmienitym tekstem.
Poligon nr 4 - Bardzo grungowa piosenka z punkowym tekstem i brudnymi gitarami :) Najbardziej grungowa piosenka na albumie :)
Underdog - Fajna przyjemna wpadajaca w ucho piosenka
Die hard - Szybka pogowa piosenka z fajnym basem i perkusja.
Wygnanie - Bardzo wpadajacy w ucho riff ze swietnym tekstem i pulsujacym basem :)
Odrzut - Poczatek (bas) przypomina mi troche rage against the machine.
Dystans - Moment z waltornia jest tutaj zajebisty tak samo jak punk w 3:35 :13:
70 - Dobra piosenka z zajebistym refrenem. MIAZGA
... - fajna piosenka z dobrym tekstem. idealna podczas deszczu :111:
rozwidlenie - Jedna z moich ulubionych piosenek. Z swietnym tekstem.
Ladowanie w Normandii - Brawo dla Yodama za ten bas ktory bardzo wpada w ucho
Vs. - Mocna AICowa piosenka z swietnym riffem :) Lepszego zakonczenia nie moglo byc.

Plyta po prostu swietna. Zroznicowana , Chwytliwa,Punkowa czyli to co lubie :)

Odpowiedz do tematu