Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy kota można kąpać
Autor Wiadomość
Cenudof5 

Wysłany: 2011-06-16, 11:42   Czy kota można kąpać

Czy kota można kąpać? Ostatnio zabrałam mojego kotka na wieś do babci i strasznie się umorusał.

Breed
[Usunięty]

Wysłany: 2011-06-16, 12:53   

Mozna ale specjalnym szamponem albo takim dla dzieci. Prowokacja ??

Nevermind1996 

Wysłany: 2011-06-16, 15:41   

Pierze się pierze, ale się nie wykręca!

swapper 

Wysłany: 2011-06-16, 22:09   

Moj kot jak zyl co tydzien byl kapany . Na slasku troche brudno mamy i zawsze zamiast bialy to siwy przychodzil, za bardzo tego nie lubil ale co mnie zdanie kota obchodzilo....

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2011-06-17, 00:18   

Jasne że tak, proponuję to zrobić jednorazowo w kwasie solnym (kwas chlorowodorowy, symbol: HCl) lub w ciekłym azocie (skroplony azot, symbol: LN2)
Wyżej wymienione środki chemiczne, są dostępne w każdym dobrym zakładzie chemicznym.
Tym jednorazowym zabiegiem, oczywiście zaoszczędzisz w przyszłości na szampony i wodę.
Efekt zdjęcie poniżej.

ostrzeżenie: dzieci, proszę tego nie robić w domu, zabieg wykonywać wyłącznie pod okiem osoby dorosłej!!!

:127:

Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2011-06-17, 11:51   

Niektóre koty nie trzeba nawet do tego zmuszać!

Nevermind1996 

Wysłany: 2011-06-17, 11:54   

Jak widać, ten kot musi być rodziną z Otylią Jędrzejczak

MolySliver 
L7 - Everglade

Wysłany: 2011-06-19, 18:07   

pewnie że można kot dużo jest w stanie przeżyć, a to przykład (myślę że dość znany):
http://kwejk.pl/obrazek/55679/kocia,historia.html :111:

Kihudyl450 

Wysłany: 2011-09-21, 12:07   

Umyj kotka w letniej wodzie z szamponem dla dziecka bambino.

junkie

Wysłany: 2012-01-05, 22:17   

Może to idiotyczne, że się tu wypowiem, bo nie mam kota i nigdy nie miałam. Mam psa, zdarzało mi się go kąpać na podwórku, ale ten figlarz zaraz potem poleciał się w błocie wytarzać ze strachu. Tzn. nie działał, myślę, z premedytacją, ale kurde, tam właśnie, gdzie ziemi było pełno, było mu bezpiecznie. Sucho nie, bo był mokry. Ale zwykle w tamtym właśnie miejscu czuł się sucho i tam się udał wówczas. Myślę, że znaczy to, że nie lubi wody, ale czy jest to jednoznaczne z tym, że nie mogę go kąpać? Nasze relacje są stosunkowo przyjacielskie, więc szanuję to, że mój pies (podwórkowy) się nie myje, on szanuje to, że ja się myję. Z kotem należy spróbować. Jak lubi, to kąpać często. Długie, gorące kąpiele, najlepiej w wanience dla dziecka, żeby nie było nagle problemu, że ktoś z domowników, zdesperowany do granic możliwości wykrzykuje: CHCE MI SIĘ LAĆ, a Ty: KUR*WA, NIE MA, NIE TERAZ, TERAZ MÓJ KOT SIĘ KĄPIE. I Twoja rodzina nagle buduje sobie wychodek choćby przed blokiem? Straszna wizja. Jeśli kot nie lubi, to jeśli trzeba to myć, nie radzę lać mu do uszeek, uszka są od miziania po nich, prawda. No ale jak nie trzeba go myć i kot nie ma takich potrzeb to niech siedzi i ku*wa, nie wiem, mruczy i takie tam różne kocie pierdoły.

Odpowiedz do tematu