To jest coś pomiędzy :] Nie siedze w tym i nie mam zbytniego pojęcia, ale podobno Oi! powstało kiedy ktoś tam chciał pogodzic skinów i punków własnie przez ta muzykę. W rezultacie doszła 3 subkultura :)
_________________ For all the times you let them bleed you...
For little peace from God you plead.
swego czasu mielismy na imprezach koleżankę,co to jej brat miał takie towarzystwo.
Generalnie oje,to skiny,co to sie z punkami 3mają.Polega to w praktyce na tym,że jak skin zobaczy metala/grunge'a/hipisa to zechce mu wpierdul sprawić,a jak punka to nie.Na tym polegała rożnica,co to ją naocznie zobaczyłem.
Jest też w 2 stronę jazda.Np: nazi metale to takie ziomki,co to glany,skóra,bluza iron maiden,włosy po pas,ale jak znajdą obcokrajowca to mu będą chcieli zrobić obrażenia stopnia wybranego.
Pókiś Młode to Ci się przydadzą pewne rzeczy w kręgach koncertów,skłotów czy innych cudów,ale po 20 to już zostanie tylko to jaka chcesz być pod względem wyglądu i charakteru...poprostu po 20 dla potencjalnych dresów/skinów robisz sie emeryt i tyle.
Mam nadzieje,że pomogłem
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Ostatnio zmieniony przez JAMik 2009-09-20, 22:08, w całości zmieniany 2 razy
Spokojnie, przecież dziewczyna dopiero przyszła i to, że pomyliła działy to nie zbrodnia. ;) Jasne, niech przeczyta regulamin, ale QbaM - możesz być dla niej trochę bardziej miły...
stipe napisał/a:
karl napisał/a:
podobno Oi! powstało kiedy ktoś tam chciał pogodzic skinów i punków własnie przez ta muzykę. W rezultacie doszła 3 subkultura :)
Hyhy, brzmi to jak jakiś nieudany eksperyment genetyczny ;p
Jedni i drudzy zrobili glośne "ojojoj" i tak powstała nazwa nowej subkultury...
Aha , już kapuje... czyli Oj! to pomiędzy skinami i punkami...Dziwne...Mam irokeza na głowie , a w budzie są same dresy...i kiedyś jeden z nich przyszedł złapał mnie za niego i dostałam od niego kolanem w nos...pha...niechcecie wiedzieć co tam sie później działo...Eh... jak pozbyć sie tych dresiarzy?
Zgrupuj ich w jednym miejscu i zrzuć tam bombę atomową. Otruj ich cyjankiem. Opowiedz rasowy dowcip licząc na to, że popękają ze śmiechu. Puść im jakiś kakaowy polski punk (czyli wybór masz spoooory), może popełnią zbiorowe harakiri.
No i po co ci ten irokez kobieto :) Zajawka na tru i tak ci minie za jakiś czas a nosa mogą już nie nastawić następnym razem :) A co do dresów - nic z nimi nie zrobisz, wiec omijaj szerokim łukiem. Ja miałem ten luksus że z miejscowymi dresami sie wychowywałem wiec był spokój :]
_________________ For all the times you let them bleed you...
For little peace from God you plead.
Łał...Karl masz zajedwabisty awatar A irokez? Ale ja mam go mały...a glany mi zabrała stara i powiedziała , ze na zime dostane <foch z przytupem> Zabrała mi też pieszczochy i obroże...a ja nawet niewiem dlaczego xd jak sie jej pytam to ona mi na to "-Ty wiesz dlaczego" No i jak tu sie z nią dogadać...
Edit:
Co to ma być, zwierzenia młodego Wertera? Kochana, w lecie nie chodzi się w glanach, chyba każdy wie, dlaczego.
Hole
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum