Od razu piszę - nie jestem żaden emo, który w internecie wylewa swoje żale.
Po prostu mam problem - mianowicie nie mam kumpli/przyjaciół, z którymi mógłbym chodzić na koncerty, czy spędzać wolny czas. I nie chodzi o to, że jestem typem aspołecznika, który ma wszystkich gdzieś i lubi siedzieć w domu przed kompem. Wprost przeciwnie - chętnie bym gdzieś wyszedł, "pojechał przed siebie" itd. ale nie mam z kim. Mam kumpli w szkole, ale z nimi się nie spotykam po niej, poza tym często nie mam nawet z nimi o czym gadać, a łączy nas co najwyżej wspólna przeszłość (razem chodziliśmy razem do klasy czy coś).
Ma ktoś jakieś porady dla mnie? Chciałbym poznać grupkę ludzi o podobnych poglądach na temat świata, ludzi, no i ofc muzyki; mieć swoją mini-społeczność ;]
a ja nie. Jeśli nie zna nikogo w realu z kim móglby dzielic się zainteresowaniami i poglądami to dlaczego nie? może zaszaleć,wsiąść w pociąg i przyjechać do takiej osoby;P Zawsze to coś nowego. ;]
a ja nie. Jeśli nie zna nikogo w realu z kim móglby dzielic się zainteresowaniami i poglądami to dlaczego nie? może zaszaleć,wsiąść w pociąg i przyjechać do takiej osoby;P Zawsze to coś nowego. ;]
Jasne że tak. W takim razie życzę mu powodzenia. ;]
u mnie to wygląda w ten sposób, że jestem samotna z wyboru jest mi z tym dobrze aczkolwiek wiem, że kiedyś się to zmieni. Na pewno samotność nie jest przyjemnością, najgorsza jest świadomość, że musisz kroczyć przez życie i walczyć z przeciwnościami w pojedynkę... odizolowałam się od ludzi, otoczyłam się murem po to tylko by nigdy nie poczuć się zranioną, odrzuconą czego doświadczyłam wielokrotnie w przeszłości. Jedynym pozytywnym aspektem samotności jest bycie tylko dla siebie, dysponowanie czasem w sposób jaki się tylko chce, zaspakajanie własnych potrzeb...może jestem próżna lecz taka jest prawda...może kiedyś zburzę ten mur? może kiedyś otworzę swe serce?...
_________________ żyjemy w bananowej republice a wszyscy są łajzami! ^.^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum