Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Moth
2008-02-26, 16:32
List otwarty do Romana Giertycha
Autor Wiadomość
Kurtney 

Wysłany: 2006-06-17, 15:51   List otwarty do Romana Giertycha

Nie jestem pewna, czy to właściwe miejsce na forum, żeby ten list umieścić, ale zdaję się na łaskę administratora ;)

dostałam ten text mailem i postanowilam przekazac go spoleczenstwu :D

LIST OTWARTY DO ROMANA GIERTYCHA

Drogi Panie Pośle,
ostatnio słyszałem w którymś z Pana licznych wywiadów, że dla
Pana, praktykującego katolika, homoseksualizm jest odrazą, tak jak jest to napisane w 3 Ks. Mojżeszowej 18:22 i nie można tego ominąć. Dziękuję za wszystko, co Pan robi, by edukować ludzi w zakresie Prawa Boskiego. Dużo się dowiedziałem, słuchając Pana wypowiedzi, i staram się podzielić tą wiedzą z jak największą liczbą ludzi. Gdy ktoś usiłuje bronić homoseksualistów na
przykład, przypominam mu po prostu, że 3 Ks. Moj. 18:22 mówi jasno, że jest to obrzydliwość. Koniec rozmowy. Mimo tego potrzebuję Pana pomocy odnośnie kilku specyficznych praw, by móc je wdrażać w czyn.

1. Gdy spalam byka na ołtarzu ofiarnym, wiem, że to powoduje woń, która jest Bogu przyjemna (3 Ks. Moj. 19). Problem jest z moimi sąsiadami. Mówią, że dla nich zapach ten nie jest przyjemny. Czy mam ich ignorować?

2. Chciałbym sprzedać swoją córkę jako niewolnicę, za karę, jak to
opisuje 2 Ks.Moj. 21:7. W tych czasach, jaka byłaby, według Pana, najlepsza cena?

3. Wiem, że nie powinienem mieć kontaktu z kobietą podczas jej
nieczystości miesięcznej (3 Ks. Moj. 15:19-24). Problem jest, jak się tego dowiedzieć? Usiłowałem zapytać, ale one często były obrażone moim pytaniem.

4. Moja żona po wielu latach straciła upodobanie w moich oczach.
Znienawidziłem ją, gdyż odkryłem w niej odrażającą cechę, gadulstwo. Wypisałem jej list rozwodowy (5 Ks. Moj. 24) i chcę ją odprawić, tylko nie wiem, jak go jej wręczyć. Osobiście, czy przez policję?

5. Mam jednego sąsiada, który uparcie chce pracować w dzień szabatu. W 2 Ks.Moj. 35:2 jest jasno powiedziane, że ma być skazany na śmierć. Czy moralnie jestem zobowiązany, by go zabić sam?

6. Jeden z moich przyjaciół twierdzi, że nawet jeżeli jedzenie owoców morza jest obrzydliwością (3 Ks. Moj. 11:10), to mimo wszystko jest mniej gorszące od homoseksualizmu. Nie zgadzam się. Czy może Pan osądzić?

7. W 3 Ks. Moj. 21:20 jest powiedziane, że nie mogę się zbliżać do
ołtarza Boga, jeżeli mam problem ze wzrokiem. Muszę zdradzić, że noszę okulary do czytania. Czy muszę mieć wzrok 20/20 lub czy można negocjować?

8. Większość moich przyjaciół obcina sobie włosy, również w tzw. kołka, mimo że jest to jasno zabronione 3 Ks. Moj. 19:27. Jak oni maja umrzeć?

9. Wiem, że wg 3 Ks. Moj. 11:6-8, jeżeli dotknę skóry martwego wieprza, staję się nieczysty. Ale czy mogę nadal grać w piłkę nożna, jeżeli będę nosił rękawice?

10. Mój wujek nie respektuje 3 Ks. Moj. 19:19, ponieważ sieje dwie różne rośliny na tym samym polu. Jego żona zresztą również, ponieważ nosi ubrania z dwóch różnych materiałów (mieszaninę bawełny i poliestru). Ma również zwyczaj przeklinania. Czy naprawdę muszę zebrać całe miasto, by ich kamienować (3 Ks. Moj. 24:10-16). Czy nie moglibyśmy ich po prostu spalić żywcem podczas prywatnego zebrania rodzinnego, jak to zrobiliśmy dla tych,
którzy sypiają z ich rodziną? (3 Ks.Moj. 20:14).

Wiem, że wnikliwie Pan przestudiował te tematy, i jestem pewien, że mi Pan pomoże. Dziękuję Panu jeszcze raz, za przypominanie nam, że słowa Boże są wieczne niezmienne.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2006-06-17, 16:33   

Taa argumentacja pismem świętym jest śmieszna jak kolega czy koleżanka wyjaśnia.Faktycznie trochę się zmieniło a BTW to bóg mówił,żeby miłować i kochać odmie/nców bo to nie ich wina,że zbłądzili.Powoływał się na diagnozy lekarskie i trędowatego nie odrzucał.Wedle nowych diagnoz homoseksualizm to nieuleczalna horoba...jak żę ich karać mówi Jezus.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Kurtney 

Wysłany: 2006-06-17, 17:37   

choroba??! gdzie uslyszales takie diagnozy??!?!

Jumper 

Wysłany: 2006-06-17, 17:54   

Bardzo straszna choroba
Homoseksualiści to bardzo biedni ludzie , pokrzywdzeni w dzieciństwie

Rudzielec
(no)che guevara

Wysłany: 2006-06-19, 19:38   

homoseksualiści to pedofile, handlarze narkotykami i zlodzieje (ave wierzejski)

Co by było jak by oni rządzili polską ? pocieszenie jest jedno- mogło być gorzej. :roll:

MaaD 

Wysłany: 2006-06-19, 20:51   

Uh, darujcie sobie dyskusje o homoseksualistach. Blagam. Wasze poglady sa tak skrajne ze nic innego z tego nie wyniknie jak ostra sprzeczka.
Moze ma to jakis zwiazek z tematem ale chyba nie o to Kurtney chodzilo.

:roll:
I uprawiać fantastyczny sport."

Kurtney 

Wysłany: 2006-06-20, 15:13   

dear god, jak czytam wasze posty zaczynam rozumiec jakim cudem w polsce rzadza takie a nie inne partie. nie wiem gdzie zyjecie ale wasz stan umyslu to kompletny zascianek.
Ostatnio zmieniony przez Kurtney 2006-06-20, 20:27, w całości zmieniany 1 raz  

Rudzielec
(no)che guevara

Wysłany: 2006-06-20, 17:03   

Coś czuje że w sejmie niema normalnej partii.

LPR- faszyzm, Pis- komunizm, Samoobrona- Korupcja (nasilona), PO- troche lepiej, ale jedno bagno

Już wkraczając na scene polityki... tylko jakim cudem LPR dostało kilka procent głosów w wyborach. Czy ich jest w polsce aż tak dużo ?

Boje się czasem przyszłości polski.

Kurtney 

Wysłany: 2006-06-20, 20:27   

pozostaje tylko jedno wyjscie : na zachod !

niemniej, wracajac do kwestii poruszonej przez maada, chce zauwazyc ze w istocie, nie po to tu ten list umiescilam aby dywagowac o gejach, ale zeby wykpic pseudoargumentacje naszego swietego ministra edukacji romana.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2006-06-21, 01:43   

No jak pisałem,porównanie do pisam świętego,co bez obrazy ale pewne elementy ma MOCNO archaiczne.Wiadomo jednak,że pewien elektorat na to poleci a i kilku ocierających się o ślepą wiarę też.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Kurtney 

Wysłany: 2006-06-21, 08:46   

na szczescie ja wierze w masonski tvn a nie jedyne słuszne radio w polsce ;)

Quetzalcoati

Wysłany: 2006-06-24, 17:46   

Nie wiedzialem, ze pan Roman G. uznaje Tore jako nadrzedna dla kosciola. Tylko w jaki sposob polaczyl to ze swoim antysemityzmem? o.O

Cytat:
homoseksualiści to pedofile, handlarze narkotykami i zlodzieje (ave wierzejski)

Nie bronie ich, nie popieram, ale przedstawione w cytowanym przeze mnie fragmencie ograniczenie horyzontow myslowych [aka "zasciankowosc"] jest zdecydowanie gorsze.

Homoseksualizm zostal juz ladnych pare lat temu skreslony z listy chorob.

jordi

Wysłany: 2007-07-30, 07:57   

nie no przyznam że list świetny, a autorowi zapewne chodziło o to że gdyby dosłownie interpretować różne fragmenty Słowa Bożego to 7/8 ludności gryzłoby już ziemię (albo i więcej), co do homoseksualizmu to trudno mi wyrazić dokładnie zdanie na ich temat bo żadnego nie znam osobiście (moje miasto to spokojna wioska) ale na pewno ich nie potępiam, niech każdy żyje własnym życiem tylko niech się nie afiszuje - tak myślę

E.T 

Wysłany: 2008-02-26, 14:59   

Ładnie, oj ładnie :)

-------------------------------
Temat zamykam, bo już dawno nieaktualny. I jak można sądzić po poście koleżanki E.T., zaczyna służyć do nabijania postów.

***Moth

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi