Wysłany: 2009-11-20, 20:18 Ks. Piotr Pawlukiewicz - świetny kaznodzieja
Świetny ksiądz, trafia do młodych ludzi a przy tym mówi o rzeczach trudnych, polecam wszystkim szukającym drogi do Boga. Na youtube bardzo dużo wykładów, konferencji, polecam.
słuchaliśmy na religii jego wykładów, no i rzeczywiście mówi w bardzo fajny sposób, często żartuje, no ale poglądy mam po prostu zupełnie odmienne i to nie moja droga no :)
Norbert: fakt nie do wszystkich trafia, w moim przypadku to był strzał w 10:) Mówi o rzeczach oczywistych w sposób bardzo odkrywczy:) - wielokrotnie zdębiałem że sam do takich wniosków nie doszedłem:)
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
Nirabeatles: Pawlukiewicz miłością nazywa uczucia w relacjach Boga z człowiekiem i człowieka z człowiekiem... na pozostałe relacje ma inne określenia. I sądzę że problemem jest tu tylko kwestia nazywania uczuć.. bo oczywiście musisz mu przyznać rację, że pies czy kot nie potrafi współodczuwać z człowiekiem jego tragedii życiowych.
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum