Znałam taką prawdziwą satanistkę, i kochała zwierzęta i przygarniała wszystkie, które spotkała i dla ścisłości nie jadła ich, ale karmiła. A co ciekawe znienawidziła boga przez babcię, która kazała jej się ciągle modlić...
Co metal ma wspolnego z satanizmem?
Zbieg okolicznosci, ze kilku metaluchow wzielo sie za satanizm. Znam setki osob, ktore sluchaja muzyki metalowej, z czego polowa (albo i ponad) ubiera sie w rozpoznawalny sposob, i wierzcie mi, zadna z nich nie ma nic wspolnego z satanizmem (no moze pod wzgledem filozofii).
Zreszta nawet jezeli metalowiec (czy punk, czy dres, czy ktokolwiek inny)jest satanistą to co w tym złego?
_________________ You have chosen your own fate and your own destiny...
nawet jezeli metalowiec (czy punk, czy dres, czy ktokolwiek inny)jest satanistą to co w tym złego?
Podaj definicję zła - bez tego dalsza dyskusja będzie niemożliwa.
Wg przekładu z języka hebrajskiego oznacza przeciwnika. Satanizm jest identyfikowany jako przeciwieństwo prawd objawionych ludziom przez Boga.
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
Podaj definicję zła - bez tego dalsza dyskusja będzie niemożliwa.
Nie wiem, czy wiesz, ale ostatnio rozpetala sie wrecz burza apropo definicji zła. Kilkakrotnie ow termin zostal uzyty, a po moich probach wydobycia od uzytkownikow jego znaczenia (w ich wlasnych oczach), nikt sie tego nie podjal, ewentualnie kazal mi, bym sama sobie podala te definicje (a co w tym najsmieszniejsze - skąd mam wiedzieć jakie osoba x ma wartosci moralne i co wg niej jest złe?)
Dlatego pytanie bylo raczej skierowane do tych osob, ktore nie byly chetne, by w koncu podac mi definicje zła (a pytanie bylo pewnego rodzaju prowokacja do dyskusji).
_________________ You have chosen your own fate and your own destiny...
jak dla mnie to bzdura. sama jestem metalowcem i co?? satanistka nie jestem. nienawidzę tego jak jakieś babcie w kościele gadają że O, patrz! satanistka! urwać łeb idzie
_________________ Duff: "Did I say bananas?"
Slash: "Yeah hahaha"
Duff: "I did?? No...!!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum