A we wrześniu wchodzę sobie z zespołem do studia, więc i ogólny stan się trochę poprawił. Szczególnie po pozytywnych recenzjach naszych koncertów ;d
Ok - <offtop mode OFF>
A ja uwazam, ze to dosyc mocno skomplikowana sytulcja na, ktora sklada sie wiele czynnikow.
Czasem jest ta jedna sytulcja za duzo, ktora powoduje, ze sie lamiesz.
Moze ty na miejscu tej osoby bys sie tak nie zachowal, ale za to w sytulacji w , ktorej ty sie lamiesz ona dala by rade. Nie mozna wszystkich mierzyc jedna miara. Oczywiscie jest to egozim wielki, ale smiem stwierdzic, ze jest jakis powod, ktorych ich przywiodl do tego egoizmu.
Właśnie ostatnio mój kolega rzucił twierdzenie, czy to nie jest tak, że samobójcy to egoiści i tchórze... Jak to ujął, człowiek może dać mnóstwo radości drugiemu człowiekowi i m.in. dla niego ma żyć, a nie patrzeć tylko na siebie i swój ból narażając na niego przez zabicie siebie bliskich...
Wiem, pod jakim kątem on na to patrzył, ale raczej nie każdy przypadek jest taki sam i nie każdy można rozpatrywać pod tym względem... To chyba najtrudniejszy temat do dyskusji :p
z pewnością jest to ucieczka połączona z bezsilnością, depresją, strachem przed życiem
czy to egoizm.. nie sądzę, egoizm to postawa.. a depresja to choroba, którą się leczy. Łączenie jednego z drugim jest błędem.
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
Jak większość ludzi na tym świecie. Wszyscy egoiści to samobójcy, którzy o tym jeszcze nie wiedzą? Nie ma się co dziwić, świat tak działa i jest tak skonstruowany. Jedyne co ich wyróżnia od samobójców, którzy dokonali tego kroku, czyli samobójstwa. To to, że są chodzącymi trupami, zombie i zaśmiecają planetę i zarażają głupotą i egoizmem innych ludzi ;p ;) Takie moje, odmienne spostrzeżenia na świat i ten temat ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum