zamiast skupić się na problemach, które mieli pod nosem, dogadać się z partnerem etc. po prostu większą uwagę poświęcić swojej rodzinie, zaszyli się w tym pseudo-bezpiecznym światku i tam odnaleźli swoją "drugą połowę". Uciekają przed problemami, .
są przypadki, gdzie w grę wchodzi zazdrość o np. spotkanie z pierwszą miłości często takie związki z powiedzmy liceum sie odnawiają, a rodzina płacze ;/
Te cudowne zdjęcia na tle wypasionych aut albo w wielkich domach taki szpan "mi się udało "
Fakt faktem ludzie sie odnajdują. Jak mój tata się cieszył, gdy odnalazł swoich dawnych przyjacioł.
Miałam konto na nk i żałuję, że nie wiedziałam, iż dane po skazowaniu konta i tak zostają w ich bazie, jeśli sie nie poprosi o ich usunięcie. Konto nie było mi do niczego potrzebne. Odnowiłam kontakt z jedną osobą, ale ona i tak nie chciała się ze mną spotkać na żywo. Reszta ludzi, którzy przysyłali mi swoje zaproszenia nie miała ze mną wiele wspólnego, wręcz dostawałam zaproszenia od osób, których uważałam za swoich wrogów. Pełna szopka.
Z facebookem to samo (teraz tam się wszyscy przenieśli). Miałąm konto na facebooku i tylko zabawiałam sie w rozwiązywanie głupich testów. A kontaktu z ludźmi żadnego. Widać, jeśli sie go nie ma na żywca, to internet nie pomoże.
Oczywiście żarty, żartami... lecz sam posiadam tam konto, co prawda "już" a może "dopiero" drugie? pierwsze się spieprzyło "bo baba głupia jest i będzie"? ... Dla mnie to świetny kontakt z osobami przebywającymi na "ziemi"? Bo ja aktualnie żyję na "marsie" ') Kontakt ze starymi kumplami, laskami itd Ja się tam nie boję zboczeńców ... traktuję to pół żartem, pół serioO. Mam okO na moje skarby, księżniczki, królewny, słonka ( czyt córki ) i wszystko gra ') Więc panowie bójcie się! bo łapę mam ciężką ... Wszyscy narzekają, a ja nie Oby więcej optymistycznego podejścia ludziki do takich "spraw" hmm... "portali" bo ludzie pracę stracą???
Oj jak stare BABY! panowie i panie...
A co do fenomenu... by nie było, że nie na temat... zdjęcie patrz wyżej :) dziękować, dziękować ')
...zapomniałbym. Co do podrywania dupeczek na nk, czy jakieś tam romansy to czysta głupota moim zdaniem. ( do tego służą inne portale ( czyt. strony inter. )) Wiem, owszem ludziki słabe są czasami, oj słabe serducha mają i kolejno następują kłopoty. Kto inteligentny, ten załapać się nie da ( przypomina redakcja: za serce, serce głodnemu już chleb na myśli ') ) ... kończąc watek, hmmm co ja to chciałem powiedzieć? a już wiem. Samotni(e) do pabu, żony do gar i dziecek, mężowie za gazetę i tV! ;) ')
Co do nk to konto mam pisze tam z kilkoma osobami nie mam milionów zdjęć, ani nikogo nie prześladuje o podanie swojego numeru, jak to czasami ludzie mają w nawyku
I denerwują mnie łańcuszki o prośby usunięcia śledzika bardziej, niż sam śledzik.
już nie udawaj takiego odciętego od świata pustak, pewnie sam piszesz po 20 wiadomości dziennie na "sledziku" :D
a wy dalej o tej naszej klasie?
ja po latach posuchy odkrywam w sobie dziedzko internetu i szukam czaję co to jest a co tamto jest, wciąż nie mogę przestawić się na te "btw" "wft" a tu mi jeszcze z śledzikiem wyjeżdżacie
zastanawia mnie kogo tak strasznie rajcuje dodawanie pineski do czyjegoś zdjęcia na którym tej osoby praktycznie nie ma, wcześniej było "kto chce pineskę, pisać", teraz bodaj mozna samemu zaznaczyć u siebie na zdjęciu kto może dodawac pineski "tylko ty", "twoi znajomi", "wszyscy" to chyba wielka frajda, więc zastanawiam się kiedy zaczną za te pineski opłaty pobierać, widziałem na zdjęciu koleżanka przyjęła na klatę z 20 pinesek nie licząc tych umieszczonych w innych newralgicznych miejscach, ale chłopakom należy wybaczyć tą zapalczywośc bowiem to bardzo seksowne zdjęcie było :P
z czego tu jeszcze łacha wydrzeć...
aha, może by mi ktos prezent wysłał :(
no i oczywiście ciekawe że nikt nie czai faktu że przy kontach fikcyjnych te o niedwuznacznej nazwie, a czasami nawet niepozornej właścicielem jest osoba lekko skrzywiona, dewiata itd.
niby w żartach ale serio przestrzegam przed podawaniem numerów gg i komórek w profilu, bo konta fikcyjne będące naszymi znajomymi równiez mają do nich dostęp i mogą nam zatruć życie...
dużo prawdziwych kont dałoby się podciągnąc pod fikcyjne, bo dziewczyna posiadająca na swoim koncie przeważającą liczbę osób z innych miast niż podaje w profilu (co gorsza w profilu nie podaje żadnego miasta) to facet (wiem bo sam mam konto "Lolita Irena" )
a pomysły są nie z tej ziemi...
widzicie? jak to dobrze czasami mieć na forum wszystkowiedzącego przestrzegającego przed zagrożeniem Ojca Jordiego
hmmm...no tak. Bo ludzie mają małą wyobraźnie? Ja znam wiele osób, które wykorzystują ten portal, nie tylko dla samego faktu odnalezienia znajomości itp, lecz do promowania, reklamowania samego siebie, inaczej swojego talentu??? I to nie są wyłącznie moi znajomi, lecz znajomi moich znajomych, których nie mam w swoich znajomych??? zakrętka Ludzie Ci naprawdę mają talent i takie portale potrafią wykorzystać w inny sposób i omijać tematy związane z "kasą" ... promocja samego ( swoich talentów ) siebie to zło? ... to kolejny fenomen tego portalu ;)
jordi napisał/a:
pustak napisał/a:
...a co to "śledzik" ')
już nie udawaj takiego odciętego od świata pustak, pewnie sam piszesz po 20 wiadomości dziennie na "sledziku" :D
Ja znam wiele osób, które wykorzystują ten portal, nie tylko dla samego faktu odnalezienia znajomości itp, lecz do promowania, reklamowania samego siebie, inaczej swojego talentu???
tak to prwada, tacy ludzie rejestrują się prawdopodobnie na wielu możliwych portalach np by pokazać szerszej społeczności coś co jest efektem ich ciężkiej pracy fizycznej, umysłowej, artystycznej i jest to dobra cecha
wiesz pustak, gdybym na serio zauważał jakieś negatywy odnoszące się do sprawy ja a NK to pewnie nie miałbym tam konta, wystarczy wykorzystywać coś w dobry sposób i omijać przeszkody
problem ze zbyt dużą niechciana ilościa znajomych? - jest opcja "odrzuć" albo jak już kogos mamy w nich, opcja "usuń", nie musi to byc chamskie usuwanie a wyjaśnienie komuś kulturalnie dlaczego go/ją usuwamy
problem z "łańcuszkami", "śledzikami"? - spamy usuwamy, zaznaczamy przy ludziach opcję "nie śledź"
przecież największe problemy stwarzamy sobie sami i tyle...
przecież ludzie reklamują tam np swoje dziewicze kapele, nieznane - to bardzo dobra rzecz, rozreklamowane w ten sposób (pod fikcyjnymi kontami) mają szanse na zaprezentowanie swojej muzyki swoim znajomym, znajomym ich znajomym i także przypadkowym osobom lubującym sie w danym typie muzyki
także to jest też jeden z pozytywów kont fikcyjnych - dobra reklama, o to chodzi, tak trzeba
widziałem już pisarzy, poetów, fotografów, malarzy, rzadko profesjonalnych, ale to też jest dobry sposób promowania czegoś "dobrego dla ludzkości"
oczywiście że to rozumiem i daję krzyżyk na drogę
przecież największe problemy stwarzamy sobie sami i tyle.
...bardzo podoba mi się Twoja ostatnia wypowiedź :) "Gdyby" nie te nauczycielskie pogawędki ( szanuję Twój styl ) i to "dawanie krzyżyka na drogę", toż to świętokradztwo, byłoby całkiem swojsko ;) ...
"za stary już jestem na to" by cenić w pewnych sprawach bardziej forme od treści, od żartów to mamy pustaka i stajpa, od umoralniania hooka i jordiego, ja sieję ziarno żeby wyrosły dojrzałe zdrowe owoce i takie tam
a najpoważniej ujmując nie mam stylu, to co mówię jest jednym wielkim koktajlem Mołotowa i omija wszelkie próby identyfikacji, chyba dlatego że nie taki jest cel pisania o czymkolwiek,
pustak napisał/a:
"Gdyby" nie te nauczycielskie pogawędki
Ależ ja lubię bardziej tak z obowiązku ojcowskiego, wiesz
Co by nie robić śmietnika, bo sam tego nie lubię, to nie kapuje do końca z tym "świętokradztwem" itd. ale myślę że dochodzimy do consensus w sprawie żywej dyskusji o NK, masz dzieci, bardziej wiesz jak to wygląda wszystko, żarty żartami, ale internet jest niebezpieczny i nie ma co zaokrąglać tematu tylko walić prosto w sedno, nawet jeśliby to miała byc najnudniejsza mowa rodem z sejmu (chociaż tam maja nawet całkiem wesoło )
Więc wracając do tematu, po dłuższej przerwie.
Druga sprawa to bezpieczeństwo, chodzi mi o kradzież "Waszej" tożsamości, bo i tak się ostatnio, często dzieje.
Wrabianie, ściemnianie i wykorzystywanie nielegalnego "Twojego" konta, by przeglądać profile, robić machlojki podając się za ( niby ) "Ciebie".
Dlatego posiadam oficjalne, swoje konto na NK i FB.
To nie żaden lans, czy ch*j wie co? Tylko pewien rodzaj bezpieczeństwa, i zabezpieczenia, że żaden skurwiel nie poda się za mnie.
Gdybym nie posiadał kont, byłbym prawdopodobnie w 99% ofiarą oszustwa, które mogłoby mi się przydarzyć i na które są narażone osoby, nie posiadające na takich portalach swoich kont.
Portale są już na takim etapie rozwoju, że oferują dużą gamę zabezpieczeń prywatności. Wystarczy odpowiednio skonfigurować swój profil.
Konta anonimowe, to już dla mnie zupełne nieporozumienie, w pewnym sensie to jest właśnie kradzież czyjejś tożsamości.
Algorytm w tym przypadku jest strasznie złożony i trudny do rozszyfrowania, kim może być taka osoba.
Lecz jest to możliwe, po dłuższym czasie obserwacji takiego delikwenta "anonima".
To nie jest żadna pseudo reklama, tylko logiczne myślenie. Dziwię się osobą, które miały tam konta i je usunęli?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum