Hmm.. Sama nie wiem. Może trochę zaczął mnie wkurzać ten wszechobecny lans? Może miałam dość tego, że zaproszenia do znajomych wysyłają mi nie tylko "kolekcjonerzy", (czyli ci, którzy nawet nie mówili mi "cześć" na szkolnym korytarzu), ale też np. młodsze siostry moich koleżanek z gimnazjum, które ledwo mnie kojarzą. 0_o Może zaczęło mi przeszkadzać, że w kółko jacyś obcy ludzie włażą na mój profil i obczajają zdjęcia..? A może po prostu stwierdziłam, że nasza-klasa nie jest mi do niczego potrzebna? Że tylko zabiera mi czas? Przecież i tak mam kontakt ze znajomymi z ogólniaka.
NK jest dobrym miejscem na odświeżenie starych znajomości z ludźmi, których nie widziało się od kilku, bo np. gdzieś ich wcięło i wyjechali za granicę. "Kolekcjonerów" można olewać - żaden problem, poza tym w opcjach można ustawić opcję, że nikt oprócz znajomych nie widzi naszych zdjęć :P
_________________ Optymista wierzy, że żyjemy w najlepszym ze światów. Pesymista obawia się, że może to być prawdą.
NK jest dobrym miejscem na odświeżenie starych znajomości
No właśnie. Tylko, że ja takich znajomości nie mam. Nie ma ludzi, z którymi nie widziałabym się latami, z którymi nie wiem co się dzieje itp. Z przyjaciółmi mam kontakt, a znajomych z ogólniaka i tak spotykam w moim rodzinnym mieście.
Może kiedyś założę tam konto jeszcze raz, kiedy będzie co odświeżać, kiedy będę mogła sobie wszystko powspominać i zobaczyć, jak się moim koleżankom i kolegom ułożyło życie. ;) Albo... jak zatęsknię za tym portalem.
Edit:
Cytat z artykułu: "Dr Dudek nie ma swojego profilu. - W moim przekonaniu - mówi - takie portale służą w ogromnej mierze rekompensowaniu deficytów w autentycznych związkach i relacjach międzyludzkich. Zarówno tych osobistych, jak i zawodowych."
Bardzo mądrze powiedziane. Sama to zauważyłam już dość dawno i powiem Wam, że w tym naprawdę coś jest.
Ostatnio zmieniony przez Meredith 2008-09-27, 20:06, w całości zmieniany 2 razy
Ja to nie rozumiem zamieszania wokół tego portalu Oo ja zarejestrowałem się tam tylko i wyłącznie ze względu na chęć odnowienia kontaktów z dawno opuszczonymi kumplami z podstawówki z którymi to naprawde fajnie mi się spędzało czas :] Teraz sobie moge z nimi jakos pogadac, skontaktowac sie i dowiedziec co u nich słychac i co sie z nimi stało - być moze którys z nich studiuje w wawie albo sie tez tu przeprowadził. Ciekawe to i dosyc budujace doswiadczenie, ale chyba tylko i wyłacznie dla kogoś kto własnie stracił kontakt ze znajomymi pare ładnych lat temu.
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
a ja nie rozumiem dorabiania jakiejś ideologii do n-k:) dla mnie portal jak każdy inny, używam go do kontaktu ze znajomymi a konta hot 13 i ich świnek morskich niezbyt mnie obchodzą.
_________________ A wise girl kisses but doesn't love, listens but doesn't believe and leave before she's left.
Heh, spoko. :) Może teraz przyjdzie moda na usuwanie kont z naszej klasy? :)
Ta moda się dawno zaczęła. Są skuteczne sposoby na omijanie szereg problemów związanych z niechcianymi znajomymi, podglądaczami itd, mi to jest potrzebne do "prawdziwych starych znajomych" a reszta to większe lub mniejsze potrzeby posiadania kogoś na profilu w znajomych Posiadacze takich kont dzielą się na "obsesyjnych klasowiczów" - portalowiczów, "kolekcjonerów", " ideowców (w sensie jakichś tam wartości i korzyści np. odświerzenia znajomości z kims ważnym z kim sie dawno nie miało kontaktu, lu ogólnie starymi dobrymi znajomymi), mieszańców któzy to zawierają niektore z tych wymienionych celów posiadania konta.
Ale to każdego indywidualna sprawa - jeśli chodzi o mnie to nie wyobrażam sobie innego sposobu na odzyskanie znajomych (tylko niektórych) i odświeżenia kontaktu z nimi, a jeszcze wiele osób chciałbym odszukać :)
narcy napisał/a:
a ja nie rozumiem dorabiania jakiejś ideologii do n-k:) dla mnie portal jak każdy inny, używam go do kontaktu ze znajomymi a konta hot 13 i ich świnek morskich niezbyt mnie obchodzą.
Dzięki nk dowiedziałam się, że mam kuzynke nad morzem, która nazywa się tak samo jak ja, mam też ciocie w okolicy mojej miejscowości, która na imie, naziwsko panieńskie i przezwisko ma tak samo jak ja i dzięki nk odświeżyłam też znajomość z koleżanką z podstawówki, której nie widziałam szmat czasu, bo wyjechała i w ogóle nie miałam z nią żadnego kontaktu, martwiłam się o nią, bo życie przedtem jej nie rozpieszczało. Nieznajomych wysyłających zaproszenia można zignorować - jaki problem?
_________________ Trzy bajki jeszcze raz
Trzy bajki cały czas
a ja nie rozumiem dorabiania jakiejś ideologii do n-k:)
A ja nie rozumiem jaką ideologię masz na myśli.
narcy napisał/a:
dla mnie portal jak każdy inny,
Dla mnie nie. Nasza-klasa nie jest taka jak inne portale. Przynajmniej ja tak to widzę. Podstawowa różnica polega na zawrotnej ilości informacji, jaką dostarcza osoba mająca tam konto. Na żadnym innym portalu nie ma aż tylu danych o wybranej osobie.
narcy napisał/a:
używam go do kontaktu ze znajomymi a konta hot 13 i ich świnek morskich niezbyt mnie obchodzą.
To zupełnie jak u mnie. Teraz zwyczajnie zabawa mi się znudziła. A na rezygnacji z niej bardzo niewiele tracę.
Dla mnie nie. Nasza-klasa nie jest taka jak inne portale. Przynajmniej ja tak to widzę. Podstawowa różnica polega na zawrotnej ilości informacji, jaką dostarcza osoba mająca tam konto. Na żadnym innym portalu nie ma aż tylu danych o wybranej osobie.
Ale przeciez jak ktos chce to moze sobie zablokowac informacje o sobie :) Mozna zablokowac, wiek, maila w sumie to wszystko :D
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum