Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Gry komputerowe
Autor Wiadomość
YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2008-03-03, 18:33   Gry komputerowe

Jest ktos kto nie uruchomil na swoim pudle jakiejs gry komputerowej ? Moze posiadacze konsol sa tu jacyc ? Albo Ci co pocinaja na jakis wymyslach typu Wii... Piszcie w co gracie, graliscie, macie zamiar grac, najlepsze osiagi w grach, co wam sie podoba w grach, ulubione gatunki, ole! wszystko co z grami zwiazane :D

Ja gram ostatnio w dwie gry:
Fable - jest to rpg osadzony w krainie wyciagnietej niby ze swiata herosow i tolkiena razem zmieszanych. Wcielamy sie w bohatera ktoremu za młodu wyrżnięto całą rodzine. Jako mlody chlopiec, wstepuje do Gildii Bohaterow aby poznac tam sekrety magii i sztuke walki. Po latach trenigu możemy opuscic swoj nowy dom, aby ruszyc w swiat i.... albo czynic dobro albo zło. W grze mamy mozliwosc wybierania w prawie kazdej sytuacji co chcemy zrobic. Mozemy zaatakowac bandytow a zaraz potem wyrżnąć głowne miasto. Wszystko to ma wplyw na to jak patrza na nas inni. Do tego w grze mamy mozliwosc zmiany fryzury czy zrobienia sobie tatuazy - co wplywa na atrakcyjnośc. Jak to bywa w typowych RPG-ach, mamy tu rozwoj postaci. Najlepsze jest to, ze doslownie widac to jak naszej postaci np. rosna miesnie, albo brzuch od piwa ;)

WarRock - najlepszy sieciowy FPS jaki powstał. Gra jest prosta - zabij jak najwiecej i sam sie nie daj zabic. Mamy tutaj rozwoj postaci, bardzo uproszczony ale daje za to duzo frajdy ze zdobywania poziomow i odblokowywania nowych gunów :) Ciekawym patentem jest ragdoll - czyli po smierci ciało zachowuje sie jak lalka co dodaje realizmu i czasem humoru w grze. Do tego nie brakuje tutaj akcji, dzieki przetaczaniu sie czy strategicznym rozmieszczeniu przeszkod oraz mozliwosci np czolgania sie mozna poczuc prawdzia wojne. Sa tez do dyspozycji sprzety rozne - od motoru, przez hummera do odrzutowca, czolgow i helikopterow. Do tego cztery klasy postaci - kazda sie charakteryzuje czyms innym - mamy snajpera, medyka, assulta, inzyniera i kolesia od ciezkich broni.

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Marianne 

Wysłany: 2008-03-03, 19:38   

Ja swego czasu grałam w MMORPG. Dużo by wymieniac, niektore juz nie istnieją. Więcej nigdzie nie założe konta bo to UZALEŻNIA. Poza tym są gry: płatne&darmowe\darmowe. Płatne wiadomo, nie opłaca się grac bo to juz frajdy nie ma gdy postac zalezy od portfela. W tych darmowy z kolei pełno kretaczy:p Wiec znowu nie opłaca sie postaci rozwijac. Wiec juz nie gram. Klimatyczne sa niektore mniej, niektóre bardziej, główny minus- nalog :shock:

swapper 

Wysłany: 2008-03-03, 19:53   

Marianne napisał/a:
Więcej nigdzie nie założe konta bo to UZALEŻNIA.

gram w lineage 2 od ponad 3 lat :13:

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2008-03-03, 19:57   

Ja w World of Warcraft na prywatnych serwerach gralem jakis rok :D ale nie polecam bo chociaz gra wciaga jak szatan, to juz do niej nie siade, bo nie chce mi sie od nowa robic postaci ;p mialem humana palladyna na 40lvl i mi go skasowali ;/ szczerze mowiac to nie widzialem nigdy Lineage'a 2 - to jest w klimatach mangowych czy nie ? Bo jak nie to sciagam :D

---

---

Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Marianne 

Wysłany: 2008-03-03, 20:18   

swapper napisał/a:
gram w lineage 2 od ponad 3 lat

Lineage 2? Nie kus, nie kus:p 3 lata.... e to sredni wynik:p

O klimatach mangowych nie słyszałam :shock: Bynajmniej polskich ;]

swapper 

Wysłany: 2008-03-03, 20:35   

YodaM napisał/a:
Lineage'a 2 - to jest w klimatach mangowych czy nie ? Bo jak nie to sciagam :D

zadna manga :P wez mnie nie obrazaj :P

Jak cos to polecam serwer: www.allseron.com

Jest to serwer klimatyczny, co oznacza że kazda postac musi odgrywać pewną rolę. Np orki mogą mówić w bezokoliczniku np "moja witać twoja" co znaczy witam cię, zabronione jest uzywanie skrotow na kanale ogolnym typu lol, omg itp . Dziwne? Moze i tak, ale ja czasem wchodziłem do gry tylko po to by siąść przy potku na głównym rynku i trochę poklimacić :P Najfajniej jest jak idziesz sobie for fun lowić ryby i gadasz z pijanym krasnoludem, który za duzo bimbru wypił ;)

Klimat tez eliminuje słabsze jednostki, tzn wszystkie dzieci neo prędzej czy później dostaną bana ;)

Jak coś to polecam, świetna zabawa ;)

Trochę screenow

http://www.lineage2.com/i.../sshotElf01.jpg
http://www.lineage2.com/i...shotHuman04.jpg
http://www.lineage2.com/i...shotHuman01.jpg
http://www.lineage2.com/i.../sshotOrc02.jpg

Gra wciąga i to bardzo. Kolega przez nią skończył studia. Ale jak ktoś trochę się potrafi powstrzymać i ma trochę rozumu w głowie to z pewnością się opanuje. Ja zaryzykowałem i zaczalem grę w L2 zaraz przed matura :D

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2008-03-03, 20:40   

W sumie prezentuje sie niezle :) A moglbys dac skrinna z gry, chcialem zobaczyc jak wszystkie bary wygladaja i minimapa czy co tam jest. I powiedz mi jeszcze czy sa jakies mody do tego ciekawe :)

---

---

swapper 

Wysłany: 2008-03-03, 21:06   

YodaM napisał/a:
powiedz mi jeszcze czy sa jakies mody do tego ciekawe :)

modow nie wolno uzywac, grasz w to co sciagniesz, wszyscy maja te same oprogramowanie

Screenow za bardzo takich jak cie interesuja nie mam, raczej jak jest cos ciekawego do pokazania to ukrywam wszystkie bary

dam takie byle jakie ;)

kolega w ciupie:
http://img259.imageshack....79379077ps3.jpg

moj ryj
http://img508.imageshack....hot00013lm6.jpg

wszyscy sie teleportuja
http://img158.imageshack....hot00030gl6.jpg

no i slub pewnej pary

http://img338.imageshack....hot00029lz5.jpg

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2008-03-03, 21:12   

Jaki czad :D W sumie to podobne zachowaniem graczy do WoWa tez jest luzacko ale na poziomie fantasy :) Niezle niezle :) Niedlugo pewnie zaczne grac :]

Co do modów to konkretniej chodzilo mi o Add once czy jakos tak - czyli np. dodatkowe bary, albo licznik pokazujacyc statsy przychodu, ew jak ram czy proc wyrabia itp :] Nic ci ma wplyw na gre tylko na wyglad :)

---

---

swapper 

Wysłany: 2008-03-03, 21:19   

YodaM napisał/a:
czyli np. dodatkowe bary, albo licznik pokazujacyc statsy przychodu, ew jak ram czy proc wyrabia itp :] Nic ci ma wplyw na gre tylko na wyglad :)

nie ma czegos takiego w l2 :P

W porownaniu do WoWa l2 jest bardziej mobilne, ale walki pvp są o wiele łatwiejsze.

jak chcesz grac na moim serwerze ( kupilbym ci sprzet top) ;) to zastananow sie juz nad napisaniem podania. Polega ono glownie na wypielnieniu formularza i napisaniu klimatycznego opowiadania fantazy. Wszystkie opowiadania sa czytane przez jedną osobę i ona ocenia czy nadajesz sie do swiata l2 czy nie. Na konto czeka sie 2 tygodnie okolo, ale na prawde warto ;) Oczywiscie opowiadanie wlasne, kazda proba jest wychwytywana

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2008-03-03, 21:21   

Looz cos wymysle ;) Jak juz sciagne klienta to sie zarejestruje tam :)

---

---

swapper 

Wysłany: 2008-03-03, 21:24   

http://www.allseron.com/l2/

tutaj masz opisane co i jak zrobic

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2008-03-03, 21:26   

ok thx :)

W sumie to L2 mi sie wydaje swietny i WoW ale nie ma innego dobrego MMO chyba na necie juz. Kiedys gralem w KAL online - ale zrobili platnego ;/ lipa bo tam tylko 2 miasta byly i 4 rasy do wyboru;/

---

---

Marianne 

Wysłany: 2008-03-03, 21:30   

Pisząc uzależnia miałam na mysli... uzaleznia:p Nałog to samo zło :|

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2008-03-03, 21:32   

Marianne, mozna z tym zyc :) To zalezy jak na to spojrzysz, jesli w lato(lub w zime jak kto woli ;p) potrafisz wyjsc do znajomych czy gdzies sie przejsc olewajac komputer nawet na cale dnie to nie jestes uzalezniona - tak przynajmniej ja sie kontroluje :]

---

---

Odpowiedz do tematu