Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: swapper
2007-10-09, 11:56
Książki takie i inne
Autor Wiadomość
Mabh 

Wysłany: 2006-09-16, 16:44   

Ja czytam bardzo dużo. Głównie fantasy, ale np. Ludlum lub Forsyth też może być. A tak to lubię czytać Sapkowskiego, Kossakowską, Ziemiańskiego, Brzezińską. I jeszcze wielu innych, których nazwisk nie pamiętam :-), a nawet gdybym sobie przypomniała, to by mi zajęło to wiele miejsca. W każdym bądź razie książki są bardzo ważną częścią w moim życiu. Kiedyś okulista zakazała mi wieczorami czytać... Nie mogłam potem spać całą noc, a na koniec się rozchorowałam... Chodziłam niewyspana, nie kontaktowałam za bardzo... A wszystko przez to, że wieczorem muszę przeczytać przynajmniej 2 strony jakiejś książki...

"If I can't be my own, I'd feel better dead."

www.mabh.blog.onet.pl

Dumb 

Wysłany: 2006-10-07, 22:04   

Ostatni przeczytałam lekture "Cierpienia młodego Wertera"- newet ciekawe, przemyślenia popieprzonego człoweka...
Nie każ żyć jak każe plan

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-10-07, 22:28   

Dumb, mówisz, że to ciekawe..Pocieszyłaś mnie, ja też mam to jako lekturę ;-)

Mabh 

Wysłany: 2006-10-08, 12:55   

Jejku.... nigdy więcej Wertera. Choćby mieli mi zapłacić za przeczytanie tej ksiażki... NIE. To było tak nudne... Po przeczytaniu tej lektury zaczęłam się modlić, abyśmy jak najszybciej w szkole skończyli romantyzm, bo teksty z tej epoki jakoś mi nie podchodzą. Tzn. "Dziady" da się jeszcze przeżyć, ale Werter... brrr...

www.mabh.blog.onet.pl

swapper 

Wysłany: 2006-10-08, 21:44   

Mabh napisał/a:
Jejku.... nigdy więcej Wertera. Choćby mieli mi zapłacić za przeczytanie tej ksiażki... NIE. To było tak nudne... Po przeczytaniu tej lektury zaczęłam się modlić, abyśmy jak najszybciej w szkole skończyli romantyzm, bo teksty z tej epoki jakoś mi nie podchodzą. Tzn. "Dziady" da się jeszcze przeżyć, ale Werter... brrr...

dsad

Niestety taki mamy system edukacji, że najbardziej nudne książki, są książkami obowiązkowymi. Zamiasto zachęcać młodych ludzi do czytania jakimiś ciekawszymi pozycjami robi się coś zupełnie odwrotnego. Szczerze mówiąc nigdy za bardzo nie czytałem lektur... nie lubię czytać na siłę, to się wręcz mija z celem.
Dobrze pamiętam jak kiedyś poszedłem do biblioteki własnie po Wertera i wróciłem z "Tożsamością Bourne'a" :mrgreen: (POLECAM!!!).

mysza 

Wysłany: 2006-11-01, 09:42   

Dumb... ja wiem ze o gustach i guscikach sie nie rozmawia....ale jak mogło podobac CI sie "Cierpienia młodego Wertera" ?:D jak dla mnie to straszna ksiazka... mialam dosc po 10 stronach... a jak skonczyłam to chcialam ja spalic:D w ogole cała romantycznosc mnie dobija... poza twórczoscia Mickiewicza bo jego bardzo mi sie podoba:)

A teraz jestem po przeczytaniu "Demon i Panna Prym" Paulo Coelho ... jak dla mnie swietna ksiazka, dajaca do myslenia... jacy rzeczywiscie jestesmy..dobrzy czy zli.
W ogóle lubi ktos z was jego ksiazki?

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-11-01, 09:54   

mysza napisał/a:
poza twórczoscia Mickiewicza bo jego bardzo mi sie podoba:)

Ja wymiotuję dalej niż widzę, całą epoką romantyzmu. Adaś był Bamboocha, ale mam dość jego wypocin.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

mysza 

Wysłany: 2006-11-01, 09:58   

Znaczy mi przy 3 cz. dziadów tez chce sie wymiotowac:D ale to w porównianu z innymi jets jeszcze Okej:P
Za to strasznie podobały mi sie jego ballday:) no sliczne były:D

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-11-01, 10:11   

Zdecydowanie wolę twórczość Tuwima, czy Gałczyńskiego. Nawet Żeromskiego lubię. Ale błagam. Nie Romantyzm ;-) Rozumiem, walka o wyzwolenie za pomocą pracy organicznej, te wszystkie wiersze, powieści, ukryte przesłanie... taki 'punk literacki' walczący z zastaną rzeczywistością... blee. :-? Nie przemawiają do mnie duchy, i nieszczęsliwa miłość...
myślę że wolę 'szkiełko i oko', czy jak to tam było...

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

mysza 

Wysłany: 2006-11-01, 10:42   

Nie no... moja ulubiona epoka nie jest romantyzm... ale skoro juz jest to trzeba w nim znalesc jakies pozytywy:) Duchy i nieszczesliwe miłosci sa fajne:D

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-11-01, 11:13   

mysza napisał/a:
A teraz jestem po przeczytaniu "Demon i Panna Prym" Paulo Coelho ... jak dla mnie swietna ksiazka, dajaca do myslenia... jacy rzeczywiscie jestesmy..dobrzy czy zli.
W ogóle lubi ktos z was jego ksiazki?

Czytałam "Alchemika".Bardzo mi się podobała ta książka.I ją,kurwa,zapodziałam gdzieś :cry:
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

Mabh 

Wysłany: 2006-11-01, 12:41   

Ja tam wolę fantastykę. Ostatnio czytam książki Brzezińskiej. Babka zajebiście pisze. Polecam sagę o zbóju Twardokęsku :-D

www.mabh.blog.onet.pl

mysza 

Wysłany: 2006-11-01, 18:02   

Ja sie własnie zabieram za Alchemika... dzis wieczorem mam zamiar zaczac:)

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2006-11-01, 20:17   

Czytam teraz opowiadania S.Kinga! Mistrz grozy!

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Iza 
Miyo-chan

Wysłany: 2006-11-01, 20:27   

Moja matka się tym zaczytuje :-)

Odpowiedz do tematu