Moth, też słyszałam o tym filmie i po przeczytaniu miałam zamiar się za niego zabrać, ale w sumie mogę się z tym wstrzymać do usłyszenia Twojej oceny - ciekawa jestem, czy warto.
A tymczasem na półce przy łóżku króluje Gra w klasy Cortazara, na razie czytana dopiero na pierwszy sposób.
Oprócz ponownego przewertowania książek Mike'a Carey'a (to ten, który stworzył komiks na podstawie którego nakręcono "Constantine'a" - a seria o Castorze jest w podobnych klimatach, taka "brudna fantastyka" dodatkowo zabarwiona typem humoru, którego mi w niektórych książkach brakuje - super, czyta ktoś takie?), dorwałam wreszcie w bibliotece WSZYSTKIE 3 części "Pana Lodowego Ogrodu" Grzędowicza! Polowałam na to wieki i przeczytałam od razu, świetne :)
Poluję teraz na "Kłamcę" Ćwieka, bo czytałam też "Gotuj z papieżem" i oprócz kompletnej "niekompatybilności" jego poglądów z moimi spodobał mi się jego typ pisania ;) Zobaczymy.
Oprócz tego hmm... "Fight Club" w wersji książkowej, czyta się w jeden wieczór, ale całkiem fajnie - chociaż to odważne stwierdzenie to nie wiem, czy film nie był jednak nieco ciekawiej hmm napisany? zrobiony? przedstawiony? wiecie o co chodzi :P
Teraz staram się przeczytać "Kacicę" Kohouta, zobaczymy, czy fajne ;)
Te i wszelkie inne książki (nie mówiąc o płomiennym postanowieniu nauki gry na gitarze) skutecznie mnie odciągają od przeczytania "Pana Tadeusza" i "Nad Niemnem"
2 minuty temu skończyłem kolejną książkę Kinga pt. "Ręka Mistrza" co tu dużo mówić: ciekawa historia, trzymająca w napięciu, czytałem już lepsze, ale tej daje ocenę 8/10 ;]
Weiser Dawidek zainspirowany najpierw przeczytaniem czyjejś pracy licencjackiej.. a jedno i drugie ręka mistrzów, kto wie czy nie postawię tej ksiązki na piedestale w regale
W moje ręce trafiła dziś książka Paula Coelho "Alchemik". Szczerze mówiąc szukałam innego rodzaju filozofii, jednak w akcie desperacji wzięłam "cokolwiek'.
_________________ O, vitae philosophia dux! Quid non mado nos, sed omnino vita hominium sine te esse potuisset?
"Alchemik" mi się podobał, jak miałam 13 lat, potem stwierdziłam, że to trochę słabe jednak jest :P
"Autostopem przez Galaktykę"! To jest książka
Przyznam Ci rację. Mądrości w tej książce mają swoją wartość, lecz niestety są nietrudne do pojęcia, a ja szukałam cięższej lektury. Czegoś nad czym mogłabym się zastanawiać godzinami, a poza tym zraża mnie ta czcionka.
_________________ O, vitae philosophia dux! Quid non mado nos, sed omnino vita hominium sine te esse potuisset?
"Alchemik" mnie zanudził, aby podbudować wizerunek Paula Coelho sięgnęłam po następne jego dzieło, mianowicie "Weronika postanawia umrzeć". Krążę wokół jednego autora, ponieważ chcę odnaleźć tę jego powszechną świetność.
W zanadrzu mam jeszcze książkę napisaną w formie, której nienawidzę. Jest to dziennik "Z pierwszej ręki. Nirvana".
"Alchemik" mnie zanudził, aby podbudować wizerunek Paula Coelho sięgnęłam po następne jego dzieło, mianowicie "Weronika postanawia umrzeć". Krążę wokół jednego autora, ponieważ chcę odnaleźć tę jego powszechną świetność.
toć to grafoman. otoczony świętością chyba tylko przez niedowartościowanych, którzy dowartościować się chcą mądrościami pokroju "życie jest jak budyń. czasem słodkie, a
czasem z grudkami".
Cytat:
Mądrości w tej książce mają swoją wartość, lecz niestety są nietrudne do pojęcia, a ja szukałam cięższej lektury. Czegoś nad czym mogłabym się zastanawiać godzinami, a poza tym zraża mnie ta czcionka.
spróbuj "rozmowę w katedrze" Llosy. naprawdę ciężka książka.
ja jestem w trakcie dzienników Mrożka. powoli mi idzie bo i czasu mało i książka gruba.
Ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu na cokolwiek, ale jestem zmuszona zwolnić bo już mi się to odbija na zdrowiu ostatnio i właśnie w tym postanowieniu luzu wzięłam się za Sapkowskiego ;)
Wczoraj skończyłam Buszujący w zbożu, jedna z najlepszy książek jakie w życiu przeczytałam. Zaczytuję się w fantastyce, kryminałach, książkach obyczajowych. Uwielbiam książki S. Kinga.
_________________ "Nikt nie umiera bez utraty dziewictwa... Życie pierdoli nas wszystkich." K. Cobain
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum