Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: swapper
2007-10-09, 11:56
Ostatnio obejrzane filmy

Filmy oglądam:
W kinie
13%
 13%  [ 14 ]
W telewizji
19%
 19%  [ 20 ]
Na płytach dvd (divx)
52%
 52%  [ 54 ]
Nie oglądam
13%
 13%  [ 14 ]
Głosowań: 102
Wszystkich Głosów: 102

Autor Wiadomość
pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2011-11-24, 03:22   

Natalie (Elisabeth Harnois) ambitna dziewczyna, trenująca tenisa, pilnie się ucząca, ładna i popularna poznaje Raffa (Ignacio Serricchio) – chłopaka wręcz stworzonego dla niej – równie inteligentnego i przystojnego. Wszystko wydaje się być na swoim miejscu, póki jej partnerem na chemii nie zostaje ekscentryczny Keith (Jesse McCartney). Młodzieniec o specyficznym poczuciu humoru i podejściu do życia intryguje, czasem też denerwuje Natalie. Zaczynają się spotykać poza szkołą. Rozmawiają, jeżdżąc żółtą furgonetką Keitha. Dziewczyna zaczyna sobie powoli uświadamiać, że życie daje jej więcej możliwości niż ciągłe treningi tenisa, nauka, a później ciąg dalszy tego scenariusza na wymarzonym uniwersytecie ojca. Jednocześnie przekonuje też Keitha, iż zmarnuje swój potencjał, nie idąc na studia. Okazuje się, że chłopak skrywa pewną tajemnicę...

Zaskakujące zakończenie. Nazwałbym to, takmi małym życiowym paradoksem. Polecam.
No, co? chyba każdy od czasu, do czasu lubi oglądnąć jakiś thriller? :mrgreen: ;)

Leech 

Wysłany: 2011-11-24, 17:25   

oglądałam ten film kilka lat temu i z tego co pamiętam to strasznie irytowała mnie postać tej Natalie. Zrobili ją po prostu idealną. Ładna, mądra, wysportowana, popularna... i co jeszcze??

SickOfLifee 
Rain When I Die

Wysłany: 2011-11-26, 21:35   

Forrest jest małym chłopcem, kiedy jego ojciec porzuca rodzinę, a matka utrzymuje siebie i syna biorąc pod swój dach lokatorów. Kiedy okazuje się, że jej chłopiec ma bardzo niski iloraz inteligencji, pozostaje nieustraszona w swoim przekonaniu, że ma on takie same możliwości, jak każdy inny. To prawda - takie same, a nawet dużo większe. W całym swym życiu Forrest niezamierzenie znajduje się twarzą w twarz z wieloma legendarnymi postaciami lat 50-tych, 60-tych i 70-tych. Wiedzie go to na boisko piłki nożnej, poprzez dżungle Wietnamu, Waszyngton, Chiny, Nowy Jork, do Luizjany i w wiele innych miejsc, a wszystko to relacjonuje on w swych poruszających i wstrząsających opowieściach przypadkowo spotkanym osobom.

Przyznam szczerze, że "Forrest Gump" oglądałam po raz pierwszy w życiu. Film jest cholernie dobry.

Langdon trafia na trop wielowiekowego bractwa znanego pod nazwą Iluminaci – najbardziej wpływowej organizacji podziemnej w historii ludzkości - którego odwiecznym wrogiem jest Kościół Katolicki. Zegar na ustawionej przez Iluminatów bombie zaczyna już tykać. Mając na to niezbite dowody i chcąc zapobiec katastrofie Langdon udaje się do Rzymu, gdzie zagadkę pomaga mu rozwiązać Vittoria Vetra, piękna i tajemnicza włoska badaczka pracująca dla instytutu CERN. Rozpoczyna się zapierająca dech w piersiach podróż, wiodąca przez krypty wiecznego miasta, tajemnicze katakumby Watykanu, opuszczone katedry, aż do najbardziej tajemniczego na świecie grobowca. Langdon i Vetra będą podążać śladami liczącej sobie 400 lat organizacji Iluminatów, a ich działania mogą okazać się jedyną szansa Watykanu na przetrwanie.

"Anioły i Demony" obejrzałam już któryś raz. Film nie powala na kolana, ale nie jest zły. Zdecydowanie, jestem bardziej za książkami Dana Browna, niż za ich ekranizacjami.

Last.fm | Filmweb

muller 
Nightrain

Wysłany: 2012-01-29, 08:49   

ostrza chwały :D nie mogłam usiedzieć. komedia o parze łyżwiarzy, którzy zostają wykluczeni z zawodów solowych po bójce. po 3,5 roku zaczynają jeździć jako para xD teksty są klasyką :-P

Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2012-01-29, 11:53   

"Rozstanie" - dobry film, takie jakie lubię, czyli sporo dramatyzmu, w wyniku przypadkowych zdarzeń dzieje się coś co pociąga za sobą niezbyt przyjemne konsekwencje.
Myślę że "W Ciemności" Holland nie ma z nim szans w walce o Oscara.

leniwiec27 

Wysłany: 2012-02-01, 16:21   

Ostatnio oglądałem Muppety i powiem szczerze, że miło się zaskoczyłem. Wprawdzie film przewidywalny w 99%, ale i tak warto obejrzeć ze względu na np fajne teksty.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2012-02-05, 02:13   

Byłem z kumplem na Holmsie i grze cieni. Fajny film choć skrzyzowali Holmes'a z Segalem ale spoko. Klimat był, akcja fajna, efekty zajebiste a i tajemniczość na wysokim poziomie. Sporo House'owych dialogów i tego typu tekstów ale przecież doktor był inspirowany postacią stworzoną przez Conandoyla ;)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

SickOfLifee 
Rain When I Die

Wysłany: 2012-02-05, 09:30   

Jeśli ktoś jest zwolennikiem komedii ze specyficznym poczuciem humoru, to polecam "Rzeź". Obsada aktorska dobrze się spisała. Film nie jest "głupkowatą komedią", tylko czymś, co ukazuje, jakie zabawne sytuacje mogą spotkać nas w życiu.

Poza tym "Szpieg" - dobra gra aktorska, tfu, wręcz rewelacyjna, jednak film sam w sobie nużący i zbyt długi. Scenarzyści okropnie namieszali, więc jeśli ktoś nie czytał książki, to prawdopodobnie będzie miał problemy z dojściem do wniosku, kto był kretem, agentem itd.

No i mój numer jeden z ostatnich miesięcy to "Dziewczyna z tatuażem". Film zawiera sporą dawkę adrenaliny, z minuty na minutę coraz bardziej buduje napięcie. Pomimo tego, że trwa ponad 2,5 godziny, ten czas mija błyskawicznie. Świetne role Rooney Mary, Daniela Craiga i pozostałych. No i zaskakujące zaskoczenie. :mrgreen:

Last.fm | Filmweb

Consi 

Wysłany: 2012-02-05, 17:39   

Też oglądałam nowego Holmesa, mam do Downey'a Jr. jakąś podświadomą słabość jak gra, mnóstwo filmów z nim widziałam (nawet "Śpiewający Detektyw" mi się podobał, co jest dziwne :-> ), ale ten film jest naprawdę dobry, nie rozumiem narzekań, że Ritchie odszedł od wersji Conana Doyle'a, przecież to nie ekranizacja lektury szkolnej...
Muzyka jest niesamowita, klimat tamtych lat świetnie oddany (te kolory, ruchy, ubiory, super!), nawet historycznie rzecz ujmując nie widziałam rażących błędów (na "Bitwie Warszawskiej 1920" miałam permanentnego facepalma), po prostu się przyjemnie ogląda, tak samo, jak pierwszą część.
Trochę nie rozumiem porównań do House'a, tzn inaczej - rozumiem, ale Holmes wydaje mi się w tym wszystkim być 300 razy mniej męczący i sympatyczniejszy, niż House.

"Dziewczynę z tatuażem" też niedawno oglądałam, niesamowicie wciągający i godny polecenia, ale po seansie jakby mi czegoś brakowało, muszę chyba obejrzeć jeszcze raz to się sprecyzuję :)

SickOfLifee 
Rain When I Die

Wysłany: 2012-04-09, 21:51   

Lalalala...

No to tak. W ostatnim czasie rzadko coś oglądam. Mam większą jazdę na czytanie, w każdym bądź razie parę tytułów się znalazło.

Na pierwszy rzut idzie najnowszy film z serii: "Mission: Impossible". "Ghost Protocol", mianowicie. Wcześniejszych części nie oglądałam. I myślę, czy warto po obejrzeniu tego filmu. Niby nie była to taka tragedia, ale po obsadzie aktorskiej spodziewałam się czegoś... Hmm... Zapewne o wiele lepszego.

Całkiem niedawno obejrzałam tegorocznego zdobywcę kilku Oscarów. "Hugo i jego wynalazek" - film o sierocie mieszkającym w murach paryskiego dworca. Cóż dużo mówić, film piękny, jednak momentami można zasnąć z nudów.

"Żywot Briana" to parodia życia Jezusa Chrystusa. Brian urodził się w tym samym czasie, lecz w innej stajence, również w Betlejem. Jego życie zabawniejszą wersją życia Jezusa. W sumie, komedia cudna.

No i zakończę na "Pamiętniku". Cudowna historia o miłości, która trwała od jednego z pierwszych spotkań aż do śmierci. To chyba pierwszy film w moim życiu, który wywołał u mnie wzruszenie.

Last.fm | Filmweb

leniwiec27 

Wysłany: 2012-04-09, 21:56   

Przez święte obejrzałem "Helter Skelter". Film opowiada o Charlesie Mansonie i jego sekcie. Mi się tam film podobał, chociaż opinie miał dość kiepskie.

Hann

Wysłany: 2012-04-10, 15:11   

Into the wild - Film ani stary, ani nowy, a za to bardzo ciekawy. Nie każdemu może odpowiadać, bo ma dość specyficzny klimat - mi akurat przypasował.

Opowiada on historię Chrisa McCandless'a, gościa z bogatego domu, który dopiero co skończył z wyróżnieniami college. Znudzony osiadłym i nudnym trybem życia postanawia oddać swoje oszczędności, porzucić dom i rodzinę, na rzecz samotnej tułaczki. Kierunek - Alaska.

Film polecam szukającym niecodzienności. Jeżeli nie lubicie podróżowania, dziecinnej "wolności" i samej jej dzikiej chęci, nie zrozumiecie wspaniałości tej ekranizacji :->

WalkingDead 

Wysłany: 2012-04-22, 18:55   

Ciekawy przypadek Benjamina Buttona, coś cudownego. Sam pomysł na fabułę powala, plus ten wątek miłosny, lecę na takie historie. David Fincher dodaje skrzydeł Bradowi Pittowi w każdym swoim filmie.

Leech 

Wysłany: 2012-04-24, 00:00   

i pomyslec że kiedys mój młodszy braciszek bawił się zegarkiem do tego stopnia że ten zaczął chodzic do tyłu.. a ja przez przypadek kopnęlam go gdy leżal na ziemi i przestał chodzic.. ;))

hahahaha 
...

Wysłany: 2012-05-05, 14:50   

Właśnie w Gdańsku trwa teraz festiwal filmów dokumentalnych. Puszczają tam filmy których nie można zobaczyć nigdzie indziej. świetna sprawa ;))

Odpowiedz do tematu