Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Postapokaliptycznie
Autor Wiadomość
sztruks 
Sapere aude

Wysłany: 2011-08-23, 13:13   

Oto co możemy zniszczyć i do czego możemy doprowadzić:

i2156 
medb

Wysłany: 2011-08-24, 21:28   

sztruks napisał/a:
Oto co możemy zniszczyć i do czego możemy doprowadzić:
http://www.youtube.com/watch?v=gQs8wwjJECQ

swoją drogą świetny kawałek

Last.fm

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2011-08-27, 07:12   

"Machinery"

Dziennik I - Wehikuł Czasu.
Wczoraj(sze) NIE - istniało

"Jest wczoraj, a ja wciąż nie mogę uwierzyć, w to co zobaczę dziś.
Wszystko zaczęło się tak niewinnie, była 6:00 rano, czasu wczorajszego.
Biorąc pod uwagę, że pozostały mi już tylko 24 godziny, postaram się je wykorzystać w inny sposób, niż to zrobię jutro.

Właśnie w tym pojemniku spędziłem swoje pierwsze chwile, kształtując swoją osobowość, która i tak już była zapisana w jednej z miliarda stalowych kart firmy "Protas"*. Pojemność kart, była ograniczona i mogła tylko pomieścić trzysta dusz.
Z czasem sytuacja kart ulegnie zmianie i można będzie przechowywać nawet do kilkudziesięciu tysięcy dusz na jednej stalowej karcie.

Wybór był żaden, JA wybrałem Umysł*.
To nie był zwykły wybór, jaki był powszechnie dostępny jutro.
Jego obliczenia opierały się na dniu jutrzejszym, czyli wczorajszym.
Wszystko w tym dniu będzie inne ... do jutra, gdy nadejdzie wczorajszy dzień? Przedwczorajszy, mógł zapobiec nadejściu tego dnia. Jutrzejszy, będzie początkiem dnia wczorajszego, zupełnie innego niż dzisiejszy...

Wszystko zaczęło się tak niewinnie, była 6:00 rano, czasu wczorajszego.
Biorąc pod uwagę, że pozostały mi już tylko 24 godziny, postaram się je wykorzystać w inny sposób niż to zrobię jutro."

...cdn.

mapka:

*Pont - dzisiejszy procent, jutro zostanie nazywany procentem.
*Starsi - wojownicy, którzy obalili teorię JJ - ["wczorajsze "nie'istniało"].
*Umysł - dzień jutrzejszy.
*Śmietnik - W przyszłości powstanie komunikator, w którym to słowo jak i również tysiące innych słów, zagości już na stałe.
*Protas - Pracownia rzemiosł artystycznych, która zajmowała się produkcją Stalowych Kart Dusz.
*Machinery - robale, fizole pochodzący z dobrych stron "Praczy".

sztruks 
Sapere aude

Wysłany: 2011-08-27, 22:27   

Dosyć skomplikowana idea, kojarzy mi się nieco z dniem świstaka, ale twoja jest bardziej zakręcona, chyba będę musiał przeczytać ten tekst jeszcze kilka razy zanim dojdę do wszystkich konsekwencji zapisanych w nim słów.

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2011-08-28, 09:27   

tak ... idea polega na skomplikowanych wytycznych, całość doprowadza do szału czytelnika. Przyszłość jest zapisana w przeszłości, biorąc pod uwagę datę narodzin pomysłu "19 IV 2009, 9:34" ... druga część to "Enterman" . Kiedyś zrobię temat i obydwa opowiadania wrzucę zapisane w pdf. Dopiero po przeczytaniu Entermana, można będzie się dowiedzieć po części coś o Machinerach. Trylogia ... zapytasz? dobry pomysł ;) No, a w przyszłości, mały kontrakt z braćmi Wachowscy i ... :mrgreen: ;)

sztruks 
Sapere aude

Wysłany: 2011-09-09, 00:38   

Życzę tego kontraktu jak najbardziej ;-) przeczytałem Metro 2033 i Metro 2034 i muszę powiedzieć, że obie powieści bardzo mnie zainteresowały, zresztą Glukhovsky jak popatrzeć na jego dzieje jest niesamowitym gościem więc nie dziwie się, że spod jego pióra ukazało się coś tak dobrego. Ale brakuje mi rozwiązania, dla mnie mogło by to ciągnąć aż nawiążą kontakt z innymi ludzkimi osiedlami albo stwierdzą ich brak, albo aż wyjdą na powierzchnię, tudzież znikną na zawsze w mrokach ziemi.

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2011-09-09, 15:19   

Dość dobrym tematem, będzie tu chyba również pan Erich von Daniken, prawda?
„Autor teorii wpływu istot pozaziemskich na życie ludzi w czasach przedhistorycznych”
W szczególności polecam jego prace z lat ’80.
„Strategia bogów” , „Wszyscy jesteśmy dziećmi bogów”, czy „Dzień w którym przybyli bogowie” to wyróżniające się pozycje, które zachęcają czytelnika, by sięgnąć po jego kolejne książki.
Właśnie w taki sposób, paręnaście lat wstecz zaczęła się moja przygoda z Danikenem.
Jeżeli ktoś lubi tematy związane z istotami pozaziemskimi połączone z klimatami Ameryki Południowej, to właśnie powinien sięgnąć po jego prace.
Polecam.

sztruks 
Sapere aude

Wysłany: 2011-10-14, 20:29   

Jestem ciekawy na ile przypuszczenia o tym, że kosmici mieli kontakt z naszymi przodkami są zasadne a na ile moja wiedzą manipulują media w szczególności internet. Niczego nie mogę sprawdzić choć kilka książek o tym jest, a rysunki Sumerów na prawdę zdają się przedstawiać kogoś na kształt astronautów.

sztruks 
Sapere aude

Wysłany: 2011-10-14, 20:51   

Ta kapela ewidentnie kojarzy mi się z klimatami postapokaliptycznymi.

Odpowiedz do tematu