Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: hook
2009-01-31, 22:41
Studia
Autor Wiadomość
Lua 

Wysłany: 2012-02-02, 20:50   

leniwiec27, i jakie wrażenia? :-P

leniwiec27 

Wysłany: 2012-02-03, 16:06   

Kierunek może być, ale że to mgr to jest kilka przedmiotów, które nie mają związku z kierunkiem, ale muszą być.

Agrafka 
koniu

Wysłany: 2012-02-08, 21:47   

miał ktoś z was może analize zawartości lub pisał o subkulturach ? Prace lic. ?

Mosiarka 

Wysłany: 2012-02-14, 15:23   

Niby studia tak odległe, jednak najwyższa pora zacząć o nich myśleć. Dochodze do wniosku, że będę startowała na prawo lub administrację prawdopodobnie na UG, albo na UWM. Dodatkowo chcę pisać maturę z francuskiego, ot co.

Hann

Wysłany: 2012-02-14, 22:00   

Mam pytanie. Studiował może ktoś za granicą lub ma/miał taki zamiar?

Ciekawi mnie to i myślę, że to naprawdę fajna opcją wyboru życiowej drogi. Może i 'ambitna', ale podobno dla chcącego nic trudnego ;-)

Taka przeprowadzka do innego kraju to na pewno duszy szok kulturowy, ale dla lubiących przygody i nowe rzeczy to raczej dobra okazja do poznania świata. Martwiłbym się bardziej raczej o finanse i o samo dostanie się tam.

Z tego co mi wiadomo, na czas studiów dostajesz pożyczkę niskoprocentową, abyś nie musiał płacić za pobyt i takie tam w czasie edukacji. Dopiero jak skończysz, znajdziesz dobrze płatną robotę, to masz przymus spłacenia długu. To wydaje mi się, że jeśli prawdziwa, to bardzo dobra opcja.

Druga sprawa to poziom nauczania i ogólne dostanie się na jakąś brytyjską uczelnię. O to pierwsze bym się nie martwił, bo na razie nie mam powodu - Raczej martwiłbym się już po fakcie. Na świecie zapanował trend wygładzania wiedzy i robienia roboto-idiotów-niewolników-małych-chujków-którzy-nie-umieją-myśleć-samodzielnie, a Polska PÓKI co, ma wbrew pozorom wysoki poziom edukacji, w porównaniu do średniej europejskiej. Czyli analogicznie mogłoby się wydawać, że i progi dostania się na obcokrajową uczelnię są niższe, więc łatwiej jest się dostać.

Podobno wcale nie jest tak ciężko, jakby wyglądać to mogło, a więc może coś doradzicie lub rozwiejecie te cholerne mity.

WalkingDead 

Wysłany: 2012-04-22, 20:55   

Marzyła mi się medycyna, ale coś tak prozaicznego jak matematyka stanowi dla mnie sporą przeszkodę.

Więc myślę nad filmoznawstwem, ale malo jeszcze wiem na ten temat.

Konsternacja.

Consi 

Wysłany: 2012-04-24, 21:08   

WalkingDead, z tego, co wiem, nie wszędzie wymagana jest matematyka rozszerzona na medycynę. A na filmoznawstwo szkoda lat, lepiej się samemu edukować w tej dziedzinie bo się da, ewentualnie wpadać jako wolny słuchacz, a się załapać na jakiś konkretniejszy kierunek, żeby mieć w kieszeni.
I mówi ci to osoba, która myśli, czy nie składać na filologię jakąś razem z/zamiast na prawo, więc co ja tam wiem ;p

Riot Grrrl 
niematukultury

Wysłany: 2012-04-24, 21:31   

Consi, matma rozszerzona nie jest nigdzie potrzebna na medycynę. We Wrocławiu, Wawie i Szczecinie fiza na podstawie, w pozostałych matma na podstawie, którą tak czy siak zdajesz.

Odpowiedz do tematu