Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
ACTA
Autor Wiadomość
Consi 

Wysłany: 2012-01-27, 15:30   

Kiedyś ktoś powiedział, że Polaków jest w stanie ruszyć do buntu tylko podwyżka ceny kiełbasy grillowej w Biedronce ;-) Ja myślę, że miał bardzo dużo racji...
Spójrzcie tylko, co się działo do tej pory - wszelkie niepowodzenia rządu były zwalane na PiS, który nie rządzi już od wielu lat, podatki są horrendalnie wysokie, nasza polityka zagraniczna to żart (po tym tekście z Niemcami jako siłą w EU straciłam wszelką nadzieję, o stosunkach z Rosją i tej całej aferze ze Smoleńskiem już nawet nie wspomnę), już nie mówiąc o benzynie, "walce" z "narkotykami" (choćby dopalacze, kompletna paranoja), prezydent jako element wystroju wnętrz, ludzie cały czas wkurzeni, media są IMO bezczelne (wystarczy popatrzeć, jak relacjonuje protesty koło 100tys. osób w wielu miastach TVN - "ludzie wyszli na ulicę, chyba w 2-3 miastach, pewnie są zwolennikami PiSu, były scysje z policją i ofc tam byli KIBOLEEE bójmy się ich" - jeśli tak był relacjonowany taki marsz, wyobraźcie sobie, jak nas straszliwie okłamywali w innych sprawach...), a zagrożeniem dla rządu Tuska może być (chociaż raczej nie będzie moim zdaniem) taki ewenement PRowski jak Palikot. Z kryzysu wychodziliśmy obronną ręką długo głównie przez to, że długo nam bardzo dobrze szło wcześniej; rząd nie zrobił w sumie nic (raz się to przydało, ff); cięcia we wszystkim, tylko nie u siebie (ktoś jeszcze pamięta obietnice Tuska? jakieś obniżenie podatków, likwidacja senatu i zmniejszenie sejmu o połowę? zmniejszenie liczby urzędników, mimo, że zatrudniono za jego rządów dziesiątki tysięcy dodatkowych?).

A nas ruszył brak możliwości ściągnięcia ulubionego serialu... To trochę smutne w sumie

SickOfLifee 
Rain When I Die

Wysłany: 2012-01-27, 16:04   

Tusk zaczyna bać się o swoją posadę, bo ogłosił, że ratyfikacji ACTA nie będzie, jeśli "ma ono zagrażać wolności".

http://wiadomosci.gazeta....?lokale=gliwice :13:

Last.fm | Filmweb

Consi 

Wysłany: 2012-01-27, 16:29   

A twierdzili, że to nie wymaga zmian w prawie więc będziemy teraz świadkami wyjątkowo nachalnej propagandy w TV, że ACTA jest spoko i przekonującej, że panikujemy. Ergooo i tak zrobi wszystko, żeby to jakoś przepchnąć - mam nadzieję, że jestem złym prorokiem i Tusk pójdzie po rozum do głowy; rozumiem, że to cała sieć powiązań międzynarodowych (3/4 nieoficjalnych) a my się obudziliśmy z ręką w nocniku, ale jeśli w kimś mamy teraz pokładać nadzieje, to w sejmie a nie w Tusku, który już tysiąc razy pokazał, że umie tylko ładnie mówić.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2012-02-07, 16:31   

Consi napisał/a:
A twierdzili, że to nie wymaga zmian w prawie

Skoro nie wymaga zmian w prawie, to po co to wprowadzać? ; )

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

ButtholeSun 

Wysłany: 2012-02-07, 16:44   

Consi napisał/a:
mam nadzieję, że jestem złym prorokiem i Tusk pójdzie po rozum do głowy
Hahaha Polscy politycy (Ci na szczycie ^.^) i rozum w parze? Dobre xD

Consi 

Wysłany: 2012-02-08, 12:20   

Moth napisał/a:
Consi napisał/a:
A twierdzili, że to nie wymaga zmian w prawie

Skoro nie wymaga zmian w prawie, to po co to wprowadzać? ; )

To samo sobie pytanie zadaję :')

ButtholeSun napisał/a:
Consi napisał/a:
mam nadzieję, że jestem złym prorokiem i Tusk pójdzie po rozum do głowy
Hahaha Polscy politycy (Ci na szczycie ^.^) i rozum w parze? Dobre xD

Jak teraz przeczytałam to moje zdanie i poczytałam co wyrabiają z tym nadal to straciłam resztki resztek nadziei :p

Odpowiedz do tematu