Wysłany: 2006-09-27, 01:49 "IV Rzeczpospolita kradnie, nie pyta"
Lipiński proponował Renacie Beger stanowisko za przejście do PiS
W programie "Teraz my" w telewizji TVN wyemitowano nagranie, w którym szef gabinetu Jarosława Kaczyńskiego Adam Lipiński (PiS) proponuje Renacie Beger stanowisko w Ministerstwie Rolnictwa w zamian za przejście do PiS.
TVN w programie "Teraz my" wyemitowała nagrania zarejestrowane z ukrytej kamery, na których minister Adam Lipiński negocjuje z Renatą Beger stanowisko w ministerstwie rolnictwa w zamian za jej przejście do PiS.
Na pierwszym z nagrań Renata Beger, prowokując Lipińskiego, powiedziała, że za wystąpienie z Samoobrony domaga się stanowiska sekretarza stanu w ministerstwie rolnictwa. Renata Beger mówi, że też dla innych posłów chcących wystąpić powinny się znaleźć miejsca. Wtedy Lipiński mówi: "Żaden problem, mamy mnóstwo wolnych stanowisk. (...) Bo są inne możliwości, niektórym zależy na reelekcji, mamy też takie możliwości, można się dogadać z Giertychem, Giertych ma w niektórych miejscach po prostu białe plamy, jeśli to się nałoży to ktoś może wejść do LPR" - powiedział minister. Wracając do stanowiska sekretarza stanu dla Renaty Beger, Lipiński powiedział: "No to jest moja jedna rozmowa z prezesem".
Donald Tusk:Jarosław Kaczyński powinien podać się natychmiast do dymisji
Donald Tusk na konferencji prasowej, którą PO zwołała przed godziną 1 w nocy domagał się zwołania natychmiastowego posiedzenia sejmu w dniu dzisiejszym, na którym rozpatrzony będzie wniosek samorozwiązanie parlamentu. - To co zdarzyło się w tym gmachu w ostatnich dniach jest potwierdzeniem tego wniosku - mówił Tusk.
Wszyscy przyzwoici ludzie w Polsce muszą zażądać natychmiastowej dymisji Jarosława Kaczyńskiego. Ministrowie i premier świadomie uczestniczyli w procesie korupcji, co oznacza krach tego sejmu - dodał lider PO.
Gdy taki numer wykręca opcja polityczna sygbująca się podpisem prawo i sprawiedliwość to ja się pytam co by zrobiła opcja o nazwie pierdolnik i burdel.To sie robi śmieszne.Nie ma już komu ufać w tym parlamencie.Wybory nie wiem co zmienią.Tylko układ sił,ale "tamci" też rządzili.
Hmm...na następne wybory pójdzie 2% społeczeństwa lub prawie 100% by powycinać się nawzajem.Smutne jest to,że nie ma perspektyw wybrania dobrej drogi.Jest tylko mniej zła droga lub mniej zły obciach...
na koniec cytat mistrza pióra:
"I ja mówię ci, że ci, co władzę mają
robią syf i w tym syfie się tarzają
i mówię ci, że ten, kto ma władzę
niech zawsze, zawsze budzi w tobie odrazę
niezależnie kto to będzie
i niezależnie skąd on będzie"
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Nie wiem, nie widzę ŻADNYCH potencjalnych kandydatów, którzy mogliby coś zmienić w Polsce. Głos oddam pewnie na którąś z partii lewicowych. Dość mam pierdolonych liberałów i skrajnych prawicowych konserwatystów. Niech się pozagryzają nawzajem, będzie spokój przynajmniej. Tusk i Kaczyński są siebie warci, tyle powiem na ten temat.
Ja nie chce już rewolucjonistów w polsce. Bida zostanie, ale bedzie spokojnie i w gazetach nie bedzie ciagle naglowkow "giertych zmienia lektury szkolne"...
Ja glosuje jak by co na PO, sdpl pewnie i tak nie wejdzie, a przynajmniej moj glos przyczyni sie do stabilnosci
a ja i tak nie wierze juz w zlote drogi, sluzbe zdrowia i piękne szkoly .
Jak zagłosujesz na PO to będzie to samo, tylko że ze strony liberałów. I zamiast nagłówków brzmiących "Giertych..." będą "Jan Maria..." .
Prawica śmierdzi m o c z e m i s t a r y m i l u d ź m i.
...lewica już ostatnii rządziła i afery za aferami były.
Skoro prawa i lewa strona to syf to pójdę zagłosować ma tych,co przynajmniej są dobrzy z pablik relejszyn.Niech przynajmniej kichy za granicą nie narobią.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Jamik, do cholery, nie gdupuj ugrupowan lewicowych do jednego worka :)
Za SLD też nie bylo zloto, teraz oni stoją na laurach ale gowno zrobili.
SDPL nigdy nie mialo mozliwosci, ale mi sie ta partia kojarzy z jawnoscia, prawem i sprawiedliwoscia oraz tolerancją.
Myślę, że nic nie jest przesądzone. Jednak powiedzcie sami: czego można oczekiwać od kraju:
1) który przez 123 lata był podzielony (w każdym z zaborów były nawet inne linie kolejowe)
2) który podczas II Wojny Światowej poniósł największe straty, największe zniszczenia, największe straty w ludzich, na którego terytorium było najwięcej obozów koncentracyjnych...
3) w którym przez kilkadziesiąt ostatnich lat panował komunizm, co skutecznie zahamowało nasz rozwój gospodarczy, ekonomiczny itp.
4) w którym lata '90 były czasem ogromnych przemian gospodarczych. Dopiero od tych 15 lat mamy demokrację...
5) ... i jak się okazało nie do końca potrafimy z niej korzystać :(
Zastanawia mnie taka rzecz: skoro mamy już tą demokrację i to ludzie decydują, kto reprezentuje ich w Rządzie, to dlaczego mamy za polityków takich skorumpowanych nieudaczników?! Liczę, że ktoś mi to wyjaśni.
Zastanawia mnie taka rzecz: skoro mamy już tą demokrację i to ludzie decydują, kto reprezentuje ich w Rządzie, to dlaczego mamy za polityków takich skorumpowanych nieudaczników?! Liczę, że ktoś mi to wyjaśni.
1.Bo na młodej demokracji można najwięcej sie nachapać i każdy by skorzystał, żeby tylko jemu było lepiej (mentalność człowieka wychowanego w biedzie, w czasach PRLu)
2.Bo ludzie są zaślepieni utopijnymi obietnicami
3.Bo mimo obecnego państwa prawa nadal istnieją tzw. 'grupy trzymające władzę' tylko że tym razem z prawej, a nie z lewej strony
4.Bo politycy to wcale nie nieudacznicy, to cwaniaki, którzy potrafią zamydlić oczy tak, że ludzie ich wybiorą
5.Bo IDIOCI nie chodzą na wybory i władzę wybiera przypadkowa mniejszość,
a w/w IDIOCI tylko potrafią tylko narzekać, a dupy do urn nie chce się ruszyć
Ponieważ skorumpowani nieudacznicy najbardziej wyłażą ze skóry,żeby przybodobać się społeczeństwu,najbardziej sterują propagandą,najwięcej obiecują i robią wszystko,żeby przypiąć sobie taką etykietkę,która spodoba się społeczeństwu,np.afiszują się ze swoją "pobożnością",we wszystkim powołują się na Boga i religię,wymyślają sobie piękne postawy,które jakoby pielęgnują,są w stanie ugryźć się w dupę,żeby zrobić jak największy dym wokół przeciwników.Ludzie na poziomie to widzą i na to plują,w efekcie-wielu nie idzie głosować,bo mają dość politycznego gówna i funckcji lizania dupy przez polityków.Natomiast ciemna masa święcie wierzy w to wszystko.I leci do wyborów jak muchy do gówna.I tym oto sposobem mamy przy władzy zakłamaną,fanatyczną i ciemną bandę,której zależy na stołkach,z którymi nie umieją sobie dać rady.
[ Dodano: 2006-09-30, 12:09 ]
Cytat:
4.Bo politycy to wcale nie nieudacznicy, to cwaniaki, którzy potrafią zamydlić oczy tak, że ludzie ich wybiorą
Niektórzy na pewno,sądzę,że są tacy i tacy.
_________________ Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.
Dziękuję Wam.
Ale w takim razie, skoro mamy tak bogatą przeszłość, to czy jednak nie powinna nas ona czegoś nauczyć??? Dlaczego Polacy wciąż są tacy ślepi na propagandę?
Dlaczego Polacy wciąż są tacy ślepi na propagandę?
Ano nie wszyscy.Jest takie powiedzenie,że jak karzesz Polakowi coś zrobić,to on na pewno zrobi to na odwrót.W końcu bez Polaków obalanie komuny mogło by wyglądać nieco inaczej...Ciemna masa znajdzie się wszędzie.To nie jest kwestia,że Polacy są tacy i tacy.Spójrz sobie na to,co się dzieje w Rosji.
_________________ Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum