Do tej pory nawet duża część społeczeństwa nie posiada wyższego wykształcenia... no ale to częściowo dlatego, że w Polsce nadal królują wsie...
Moth- masz coś do wsi? Wyobraź sobie, że wykształcenie wcale nie musi od tego zależeć
Polska nie jest lubiana, ale patrząc na to, co się dzieje w naszym kraju, to ja się nie dziwię...
_________________ Ludzie, którzy nienawidzą, są niewolnikami samych siebie.
A ja słyszałem że właśnie dużo Polaków się kształci, bo u nas trudno (niestety) o pracę. Przynajmniej wyjeżdżający za granicę rodacy nie robią wstydu (mam nadzieję)...
Jeśli chodzi o pracę to jak najbardziej. Zapierdzielają równo - bo po to tam są, ale jeśli chodzi o zachowanie, np. na ulicy to kulturą nie świecą, gwarantuje Ci.
_________________ "Człowiekowi godzi się starać tylko o taką wiedzę, która jest na miarę jego zdolności."
Moth- masz coś do wsi? Wyobraź sobie, że wykształcenie wcale nie musi od tego zależeć
Czasem zależy. W małych wsiach jest tak, że zazwyczaj gospodarstwo przechodzi z 'ojca na syna' i mało kto rwie się do miasta na studia. Dlatego też, ze względu na duży procent 'wiejskich terenów', pozostajemy w tyle za państwami zachodu. No ale tak akurat było prawie zawsze...
Ano była :) Za czasów Batorego miała około 1mln km2...
No i później odsiecz wiedeńska...
Unie z Litwą... przecież dynastia Jagiellonów, zasiadająca m.in. na tronie Polski, była jedną z najsilniejszych w Europie.
I piękne wpier**l, jakie spuściliśmy Krzyżakom...
A... no i Moskwę przecież zdobyliśmy, za dynastii Wazów
No, ale teraz mamy rok 2007 i robimy za amerykańskiego pieska. Niestety.
Tacy sojusznicy, którzy pewnie wypną się na nas, tak jak zrobiła to Francja i Wlk Brytania podczas II wojny...
Sympatie - najbardziej chyba do Litwy. Wszak większość terytorium Litewskiego należało kiedyś do Polski. No i wystarczy przypomnieć czasy Unii Polsko-Litewskiej itd. itp. Najniechętniej odnoszę sięchyba do naszych zachodnich sąsiadów. Już nawet nie patrząc na historię - sam kraj mnie wkurza. I język :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum