Trzeba głosować! Trzeba isć głosować choćby na pisiory(byle kogo), bo jesli nikt nie bedzie głosować to wygrają ci co dostępu do władzy w ogole nie powinni mieć!
Potraficie sobie wyobraźić frekfencje wyborczą 10%... LPR wygrywa wiekszością 89%.. roman zostaje premierem i to on wraz z jego ludzmi decyduje o tym co się dzieje w państwie...
Potraficie sobie to wyobrazic?! To teraz zastanówcie się dobrze bo los państwa leży przede wszystkim w NASZYCH rękach!
Chcecie narzekać po wyborach? Pewnie! Ale najpierw trzeba mieć w nich udział!
_________________ "Życie jest zbyt krótkie, by było małe."
Boże... ja tu czytam to i widze ze niektórzy nie mają pojęcia o polityce wcale, a o tym co jaka partia zrobiła to już wogole. Po pierwsze: Nie ide na wybory, bo mnie to wogóle nie interesuje i jakoś ŻADNA partia mnie w 100% nie zadowala swoim programem wyborczym. Po drugie: gdybym miał głosować to na ... PiS. Wiecie czemu ? Dzieki tej partii w ciągu tych kilku lat z samego CSP dzieki właśnie ludziom z PiSu wywalono wszystkich UB-ków, mój ojciec dostał podwyżke w pracy i awans na kierownika, gdzie wcześniej to miejsce miał UB-ek. Do tego partia ta wprowadziła takie jakby odliczenie od podatku, że teraz za rozbudowe domu, za moje studia czy za cokolwiek innego co podlega podatkowi dostaje się zwrot około 1200 zł rocznie (+ do tego drugie 1200 zł za to jak ktos powiększał dom). PiS dąży też do stworzenia spółdzielni mieszkaniowych, ma to na celu zmniejszenie kosztu wynajmu mieszkań w wielkich miastach, no chyba dobrze no nie ? No i jeszcze korupcja... Moth, to chyba Ty walnąłeś taka głupote wyżej, że (jak to zrozumiałem) są skorumpowani... No wiesz, powołana zostałą przez PiS ekipa do zwalczania korupcji i tak mi się zdaje, że nie było nikogo winnego z PiSu który podpadł tej "ekipie". To nie wszystko co im udało się zrobić. I może do niedawna nie przepadałem za tą partią to jednak patrząc na to co jest teraz a co było kiedyś moge stwierdzić, że radzą sobie doskonal i radzili by sobie jeszcze przez następne lata. A wszystko to co się słyszy w TV, radiu czy czyta w gazetach to są działąnie lewicy która chce ośmieszyć Kaczyńskich przed wszystkimi obywatelami. Róbcie co chcecie, możecie mnie nawet zaraz zjechać tutaj, ale to i tak nic nie zmieni w moim rozumowaniu. Patrząc na wszystko z innej perspektywy i czytając to co napisane jest gdzies małym druczkiem, można wywnioskować to która partia tak naprawde ma racje.
Dziekuje za uwage.
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Ja też myślę, że to bez sensu.
Bo my - owszem - pokazalibyśmy wszem i wobec nasze niezadowolenie, ale tymczasem doszliby do władzy ci, co nie powinni. A jakby zagłosowało tylko 20%? I, załóżmy, 15% to byłaby recydywa, która poparłaby jakąś mało znaną, podrzędną partię, ludzi takich jak ci z Samoobrony - ciemnych, pazernych, prymitywnych, niewyżytych buraków, którzy tylko narobiliby syfu i nakradli ile wlezie. Rezultat? Doszedłby do władzy totalny margines społeczny, ludzie, którzy wcale nie reprezentują interesów narodu, wprost przeciwnie...
A my pozostaniemy w naszym niezadowoleniu i będziemy zadowoleni, że je wszystkim zademonstrowaliśmy...
U nas w kraju demokracja jest jeszcze zarodkiem, a już niektóre partie chcą ją zniszczyć. Nieraz zastanawiałem co by było gdyby szansę dać PO i doszedłem do wniosku że wielkie nic, jak dla mnie partia nieudaczników chcących (podobnie jak PiS) zdobyć władzę. Z kolei do Lewicy mam jakiś straszny uraz, za ich czasów Polska była czasem zbrodni, afer, korupcji i myślę że po części taki PiS był potrzebny dla kraju. PiS dobrze było póki nie zaczęli przesadzać i wprowadzać tak zwanej dyktatury. O Samoobronie i LPR nie mówię nawet bo nie ma co. Gdybym miał głosować to albo na LiD (całkiem obiecująca partia) albo PiS (wcale nie żartuje!!!), gdyż zrobili duży porządek w Polsce i wszystkie komuchy teraz srają po gaciach...
Gdybym miał głosować to albo na LiD (całkiem obiecująca partia) albo PiS (wcale nie żartuje!!!), gdyż zrobili duży porządek w Polsce i wszystkie komuchy teraz srają po gaciach...
No ale LiD to własnie ludzie od lat powiązani z komuną...
Ostatnio zmieniony przez Meredith 2007-09-08, 20:53, w całości zmieniany 1 raz
No i jeszcze korupcja... Moth, to chyba Ty walnąłeś taka głupote wyżej, że (jak to zrozumiałem) są skorumpowani... No wiesz, powołana zostałą przez PiS ekipa do zwalczania korupcji i tak mi się zdaje, że nie było nikogo winnego z PiSu który podpadł tej "ekipie".
Dziwne by było to, gdyby komisja powołana przez PiS, złożona z przedstawicieli partii, ścigała swoich ludzi : ). Komisja ze szlachetnym panem Ziobro na czele :) Paranoja.
YodaM napisał/a:
Dzieki tej partii w ciągu tych kilku lat z samego CSP dzieki właśnie ludziom z PiSu wywalono wszystkich UB-ków, mój ojciec dostał podwyżke w pracy i awans na kierownika, gdzie wcześniej to miejsce miał UB-ek.
Mhm, PiS zajął się przeszłością, IPNami, teczkami i ściganiem 70-letnich dziadków-UBków. Nie mówię, że to źle, gdyby przy okazji zrobili jeszcze coś pożytecznego dla kraju, a nie opierali swoich rządów na taniej propagandzie walczenia z komunistami.
YodaM napisał/a:
PiS dąży też do stworzenia spółdzielni mieszkaniowych, ma to na celu zmniejszenie kosztu wynajmu mieszkań w wielkich miastach, no chyba dobrze no nie ?
PiS obiecywał 3 mln mieszkań i 'tanie państwo', a jedyne co zrobił to miliard nowych 'tanich' i zupełnie niepotrzebnych ministerstw. Aha i drogi - których nie powstało prawie w ogóle - to też pewnie ich zasługa?
Może inna sprawa - spadek bezrobocia. Bo to przecież też zasługa PiSu. Tak się ludziom podobają ich rządy, że z radości zasilają szeregi robotników... za granicą. No i hop, bezrobocie spadło - przy okazji z liczbą ludności w Polsce.
Co do telewizji i nagonki - to pierwszy rząd, który spotkał się z tak wielką niechęcia ze strony mediów. Chyba nie bez powodu ? Jaki inny rząd, żeby utrzymać się przy władzy zawarł koalicję z populistami (Samoobrona) i skrzywionymi prawicowcami o średniowiecznych poglądach (LPR)?
Zresztą, żeby wyciągać wnioski wcale nie trzeba się sugerować telewizją i prasą...
Trochę kłóciłbym się z Wami o to co zrobil dla nas pisior... jestem nieco odmiennego zdania, ale chyba nie ma sensu sie tutaj sprzeczać. Szanuję Wasze zdanie. Nie mam zamiaru wszystkich przekonywać kto jest lepszy
Yodi: piszesz, że dzięki pis Twój ojciec dostał lepszą pracę. To świetnie! Nie wiem tylko czemu nie chcesz iść głosować by było nam jeszcze lepiej? Wyobraź sobie, że takich ludzi jak Ty jest z 1.000.000 ! Każemu nie chce się iść do urny bo nie widzi w tym sensu, choć nawet ma sympatię do jednej z partii...
Nie zależy Ci? Nie chciałbyś by Twoj ojciec zarabiał jeszcze więcej? Bo jeśli skoro CI nie zależy to rozumiem, że jak romek wygra i wprowadzi np to iż po 22 młodzież do 21 roku życia nie może szwędać się po ulicach, to przyjmiesz to z obojętnością. A co jeśli wejdzie ustawa, iż maksymalna długość włosa u mężczyzny ma wynosić 10 cm? zetniesz włosy?
Utopia? Nie! Realna wizja świata - armagedon!
Głosujmy! "By żyło nam się lepiej ;)"
_________________ "Życie jest zbyt krótkie, by było małe."
Gdybym miał głosować to albo na LiD (całkiem obiecująca partia) albo PiS (wcale nie żartuje!!!), gdyż zrobili duży porządek w Polsce i wszystkie komuchy teraz srają po gaciach...
No ale LiD to własnie ludzie od lat powiązani z komuną...
O kurde racja, palnąłem trochę głupstwo, pisząc LiD miałem głownie na myśli Demokratów, no więc z tego wynika że moim liderem w tej chwili zostaje PiS...
Dziwne by było to, gdyby komisja powołana przez PiS, złożona z przedstawicieli partii, ścigała swoich ludzi : ). Komisja ze szlachetnym panem Ziobro na czele :) Paranoja.
Nie bardzo, bo jakoś nie przeszkadzało im ściganie chociażby Leppera z którym PiS był w koalicji.
Moth napisał/a:
Mhm, PiS zajął się przeszłością, IPNami, teczkami i ściganiem 70-letnich dziadków-UBków. Nie mówię, że to źle, gdyby przy okazji zrobili jeszcze coś pożytecznego dla kraju, a nie opierali swoich rządów na taniej propagandzie walczenia z komunistami.
Czy to tania propaganda ? Ja bym powiedział, że zwalczyli to i to skutecznie. Z tego co wiem to w CSP nie ma wcale UB-ków na żadnych wysokich stanowiskach, tak samo i w komendzie głównej. To już coś jest, prawda ? W końcu nie mogą wszystkich naraz wywalić bo podejrzewają kogoś o praocowanie jako UB-ek, tym bardziej, że Ci ludzie często "czyścili" swoje teczki.
Moth napisał/a:
PiS obiecywał 3 mln mieszkań i 'tanie państwo', a jedyne co zrobił to miliard nowych 'tanich' i zupełnie niepotrzebnych ministerstw. Aha i drogi - których nie powstało prawie w ogóle - to też pewnie ich zasługa?
Tanie państwo jest, jakoś u mnie w domu przynajmniej odczuwa się te zmiany. Kilka lat temu nie stać by było mojej rodziny na nowy samochód czy rozbudowe domu...a teraz, jest to i to. Co do dróg to przynajmniej pod Warszawą powstaje obwodnica, która jest już prawie skończona. Do tego moje wykopy archeologiczne są w pasie autostrady która też już powstaje.
Moth napisał/a:
Może inna sprawa - spadek bezrobocia. Bo to przecież też zasługa PiSu. Tak się ludziom podobają ich rządy, że z radości zasilają szeregi robotników... za granicą. No i hop, bezrobocie spadło - przy okazji z liczbą ludności w Polsce.
No i dobrze. Ludzie wyjezdzają za granice, bo mają taką możliwość. Pamiętasz może kilkia lat temu ile stało się za różnymi papierami, wizami czy zielonymi kartami, aby wyjechać z kraju ? Teraz wystarczy dowód i już jade gdzie chcę. A to, że każdy jedzie za granice, bo więcej tam płacą jest naturalną koleją rzeczy, gdyż w Polsce nie mogą z dnia na dzień dać tak ogromnej podwyżki, bo wtedy nasza waluta traci na wartości, a co za tym idzie, można by sobie budować domki z plików pieniędzy.
Moth napisał/a:
Co do telewizji i nagonki - to pierwszy rząd, który spotkał się z tak wielką niechęcia ze strony mediów. Chyba nie bez powodu ? Jaki inny rząd, żeby utrzymać się przy władzy zawarł koalicję z populistami (Samoobrona) i skrzywionymi prawicowcami o średniowiecznych poglądach (LPR)?
Zresztą, żeby wyciągać wnioski wcale nie trzeba się sugerować telewizją i prasą...
Jak już mówiłem, to była poprostu czysta manipulacja przez partie które przegrały wybory, aby ośmieszyć PiS. Co do koalicji, to już ich sprawa. Chcieli mieć poprostu większość w sejmie, inaczej doszło by do tego, że PO podpisało by koalicje z LPR-em i Samoobroną, a co za tym idzie zostali by przegłosowani przez PO w każdej ustawie czy rozporządzeniu czy co tam jeszcze jest. To było logiczne zagranie, w końcu lepiej mieć kogoś za przyjaciela niż za wroga ;) No i właśnie, nie trzeba sie sugerować prasą i TV, ja tak nie robie, sugeruje się tylko tym jak było kiedyś, jak jest teraz i jak może być w przyszłości. Sugeruje się tym co dostałem od PiS-u.
---
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Yodi: piszesz, że dzięki pis Twój ojciec dostał lepszą pracę. To świetnie! Nie wiem tylko czemu nie chcesz iść głosować by było nam jeszcze lepiej? Wyobraź sobie, że takich ludzi jak Ty jest z 1.000.000 ! Każemu nie chce się iść do urny bo nie widzi w tym sensu, choć nawet ma sympatię do jednej z partii...
Nie zależy Ci? Nie chciałbyś by Twoj ojciec zarabiał jeszcze więcej? Bo jeśli skoro CI nie zależy to rozumiem, że jak romek wygra i wprowadzi np to iż po 22 młodzież do 21 roku życia nie może szwędać się po ulicach, to przyjmiesz to z obojętnością. A co jeśli wejdzie ustawa, iż maksymalna długość włosa u mężczyzny ma wynosić 10 cm? zetniesz włosy?
Nie ide głosować, bo mnie polityka w żaden sposób nie interesuje. Właśnie jedyny minus tej całej akcji jest taki, że któremuś politykowi może odbić i wprowadzi ustawe, że policja może strzelać do ludzi po 21 a w soboty od 8 do 12 ;p i nie chce mieć później wyrzutów sumienia. Poprostu nie ufam im do końca w tym rzecz. Fakt, że PiS to partia godna zaufania patrząc co zrobili w ostatniej kadencji, no ale jednak wole siedzieć cicho. Jednak do 21 jeszcze trochę czasu i przecież zawsze można zdanie zmienić co do "głosować czy nie".
---
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum