Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Rzeczy teoretyczne
Autor Wiadomość
InBloom 
Kurt4ever

Wysłany: 2010-10-18, 16:21   Rzeczy teoretyczne

Jeszcze "tylko' 9 tygodni i będę mieć swoją pierwszą gitarę (Akustyczną). Nie mam żadnej wiedzy praktycznej. Nie mogę się doczekać, więc czy są jakieś rzeczy teoretyczne, które mogę poznać przed kupnem gitary, tak, aby później nie tracić na to czasu i zająć się grą?

Kala 

Wysłany: 2010-10-18, 17:21   

pójdź po prostu do sklepu tam Ci doradzą itp jaka najleppsza na początek. Widze koleżanka z Łodzi :D.. Na pietrynie jest bardzo dobry sklep muzyczny... koło paska... Chyba numer 111.Tam pracują ludzie,którzy raczej nie zrobia się w H...;)

beermore 

Wysłany: 2010-10-21, 12:05   

Na szybko bo na szybko, ale przygotowałem coś specjalnie dla Ciebie. Pokaż mamie, pokaż tacie, pokaż Mikołajowi, bo w sklepach (albo tylko u mnie? też na allegro) robią czasami w ch$ja.

Przykładowy fake:
http://allegro.pl/gitara-...1265411489.html

Cytat:
Jeśli chcesz mieć oryginalną gitarę, ta gitara jest dla Ciebie. Specjalna budowa mostka (dwa w jednym) umożliwia zarówno montaż strun nylonowych jak i metalowych bez obawy, że uszkodzisz instrument. Dodatkowo firma CRAFTMAN zadbała o to, żeby gryf nie miał żadnych krzywizn montując w tej gitarze specjalny pręt, aby wzmocnić konstrukcję gryfu.

Mostek jest jak najbardziej klasyczny, po zamontowaniu metalowych strun gryf będzie się wykrzywiał w górę co po czasie będzie utrudniać grę (struny będą dalej od gryfu). "Specjalne pręty" w gitarach za 139 zł są do niczego. Ani to nie pilnuje krzywizny, ani nie da się potem tego wyregulować. Rozumiem, że każdy klasyk jest akustykiem, każdy kwadrat prostokątem, a każdy grandż kocha Kurta, ale jednak jak ktoś chce mieć akustyka to chodzi mu o określoną gitarę.

Aha, i żadne SkyWaye, EverPlaye itp. Lepiej dać więcej pieniędzy i cieszyć się dobrą gitarą.

Mam nadzieję, że pomogłem. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu