Jeszcze "tylko' 9 tygodni i będę mieć swoją pierwszą gitarę (Akustyczną). Nie mam żadnej wiedzy praktycznej. Nie mogę się doczekać, więc czy są jakieś rzeczy teoretyczne, które mogę poznać przed kupnem gitary, tak, aby później nie tracić na to czasu i zająć się grą?
_________________ Nie ważne jak i gdzie - Peace, Love, Empathy
pójdź po prostu do sklepu tam Ci doradzą itp jaka najleppsza na początek. Widze koleżanka z Łodzi :D.. Na pietrynie jest bardzo dobry sklep muzyczny... koło paska... Chyba numer 111.Tam pracują ludzie,którzy raczej nie zrobia się w H...;)
Na szybko bo na szybko, ale przygotowałem coś specjalnie dla Ciebie. Pokaż mamie, pokaż tacie, pokaż Mikołajowi, bo w sklepach (albo tylko u mnie? też na allegro) robią czasami w ch$ja.
Jeśli chcesz mieć oryginalną gitarę, ta gitara jest dla Ciebie. Specjalna budowa mostka (dwa w jednym) umożliwia zarówno montaż strun nylonowych jak i metalowych bez obawy, że uszkodzisz instrument. Dodatkowo firma CRAFTMAN zadbała o to, żeby gryf nie miał żadnych krzywizn montując w tej gitarze specjalny pręt, aby wzmocnić konstrukcję gryfu.
Mostek jest jak najbardziej klasyczny, po zamontowaniu metalowych strun gryf będzie się wykrzywiał w górę co po czasie będzie utrudniać grę (struny będą dalej od gryfu). "Specjalne pręty" w gitarach za 139 zł są do niczego. Ani to nie pilnuje krzywizny, ani nie da się potem tego wyregulować. Rozumiem, że każdy klasyk jest akustykiem, każdy kwadrat prostokątem, a każdy grandż kocha Kurta, ale jednak jak ktoś chce mieć akustyka to chodzi mu o określoną gitarę.
Aha, i żadne SkyWaye, EverPlaye itp. Lepiej dać więcej pieniędzy i cieszyć się dobrą gitarą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum