Tak, od tego zespołu wszystko się zaczęło ;);) Co sądzicie o The Beatles??? Przez długi czas mówiąc szczerze mało mnie interesowali, potem siostra (fanka tegoż zespołu) mnie do nich przekonała. Takie dokonania jak chociażby psychodeliczny "sierżant pieprz" są z pewnością ponadczasowe, zresztą jak sam zespół. Jakimś zagorzałym fanem Beatlesów nie jestem, ale uważam że ich muzyka potrafi czarować, myślę że przynajmniej z częścią ich dorobku każdy powinien się zaznajomić...
"Sierżanta" zajebiście lubię. Inne longpleje też są dobre, ale jakimś wielkim fanem to nie jestem, żeby się w to dniami i nocami wsłuchiwać. Czasem miło jest ich zapuścić.
Jeden z zespołów, które zmieniły świat... Mam podobne zdanie do was... miło posłuchac od czasu do czasu a tak wogóle to nawet wstyd nie znac niektórych nagrań:P Hey Jude i Love Me Do naprawde świetne :D
_________________ so, so you think you can tell heaven from hell
blue skies from pain
can you tell a green field from a cold steel rail?
a smile from a veil?
do you think you can tell?
Uwielbiam... i chociaz mam ich tylko kilka kawalkow na dysku to uwielbiam ich sluchac i wlaczam jak ktos ma. Yellow submarine, hey jude, obladi-oblada czy back in u.s.s.r sa naprawde swietne. Jest to jeden z zespołów który inspiruje mnie basowo ;]
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
A mi tak średnio podchodzą. nie wiem czemu. Zawsze wokół mnie było sporo beatelsów, znam prawie dyskografie, ale żeby usiąść i włączyć, to nie dziękuję. Mają swój styl, mają swoją klasę, ale mi się nie podobają i tyle.
Przyznam się... Mam tylko składaka na kasecie, którego kiedyś ukradłam z półki jednego buraka. Ale składak jest dwukasetowy,same greatest hits normalnie;) Czasami lubię posłuchać. Nastraja bardzo pozytywnie. Nie sposób sobie wyobrazić dzisiejszą muzykę bez nich!
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
Najbardziej lubię płytę Help: The Night Before ,I Need You,Ticket To Ride ,You Like Me Too Much, no i oczywiście Yesterday...
Strasznie lubię "Obla di obla da",choć ostatnio czytałam,że swego czasu została ogłoszna najgorszą piosenką w historii zespołu
Trudno też nie wspomnieć o Imagine Johna Lennona..
Ale 'moją' piosenką zawsze bedzie Hey Jude (mam z nią bardzo miłe wspomnienia).
The Beatles to klasa. Zespół,który będzie żyć wiecznie.
_________________ ała.
Ostatnio zmieniony przez idont 2007-08-31, 22:43, w całości zmieniany 1 raz
Lennon sam nie był już tak dobry jak z Beatlesami, ale też dawał czadu ;] takie kawałki jak "Imagin" czy "I don't wana be a soldier" przeszły już na dobre do historii muzyki. Jak dla mnie Lennon dobry, szanuje go za to co zrobił.
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum