Wysłany: 2007-04-04, 18:01 Illusion
Znacie? Co sądzicie o kapeli ? A może kojarzycie drugi już zespół Lipy - LipaLi ?
Jak dla mnie to kawał dobrej muzyki, a konkretnie tego cięższego jej wydania. Płyta Pi zabija...:)
z przykrością stwierdzam: Lipę po Illlusion znam jedynie z płyty z Kwasożłopami, mea culpa, mea maxima culpa.
Illusion jak dla mnie konkret granie, konkret brzmienie, konkret wokal Lipki. Co tu więcej gadać...rozmawiać o muzyce to jak tańczyć o architekturze (jak to trafnie ujął Frank Zappa), zatem po prostu odpalę sobie live "Bolilol Tour" :D
Ja kojarzę z nimi numer "Wojtek" to utwór z ich chyba pierwszej wydanej płytki, wybaczcie nie pamiętam nazwy płyty, lecz to było tyle lat temu... W tym samym okresie zapodawała kapela o podobnych walorach muzycznych co Illusionn , nazywała się "DYNAMIND" mam pewne wspomnienia z tymi zespołami :)= Panie ROZMUS I PTOK pamiętacie jak hipka wlazła na kable i koncert się rozpadł (koncert organizowany w remizie podajże) ;)=... Zajebiste czasy jaboli i wspaniałych wypadów na imprezy plenerowe... ;=
_________________ "życie to inteligentna wieża, do której klucz posiadają wyłącznie najmądrzejsi. nieporozumienie jest gorsze od głupoty." WYBIERAM TYLKO TO, CO NAJLEPSZE - T.B.S - D.R.P - NIE MASZ WYBORU? WYBIERZ NAJLEPSZYCH!
Illusion znam średnio, choć trzeba przyznać, że "Nóż" jest genialny. LipaLi znam lepiej i jest to jedna z niewielu polskich kapel, których słucham namiętnie.
wybaczcie nie pamiętam nazwy płyty, lecz to było tyle lat temu...
Ogólnie to płyty Illusion nazywają się..( po kolei, żeby łatwiej było )
1. Pierwsza płyta Illusion
2. Druga płyta Illusion
3. Trzecia płyta Illusion
4. Czwarta płyta Illusion - Bolilol Tour
5. Szósta płyta Illusion
Wysłany: 2008-08-05, 23:22
Zaczęło się niewinnie.. W '98 roku kupiłam kasetę "3", tylko dlatego, że okładka wydała mi się niezwykle fascynująca. Włożyłam do odtwarzacza i zakochałam się od pierwszych dźwięków. Od tamtej pory nie rozstaję się z Tomkiem i jego muzyką, jest prawdziwym artystą.. Artystą przez duże A!
Wysłany: 2008-10-14, 22:04
Filmików nie będzie, bo nie mam dobrego sprzętu, ale foty mogę obiecać. :)
Z 3miasta daleko, ale organizowany jest autokar z Gdańska (75 zł w obie strony), więc to może być jakieś rozwiązanie dla Ciebie. Jakby co, to służę informacjami na priv.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum